Elképesztően ropogós újkrumpli - Sóval és ecettel lesz igazán finom

újkrumpli sóval és ecettel sütve cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sütőben sült újkrumpli önmagában is isteni köret, de két hozzávalóval még finomabbá teheted.

Az újkrumpli szezonja áprilistól egészen a nyár közepéig tart, érdemes minél többször készíteni belőle valamit. Az újkrumpli íze felüdülés a téli burgonyák után, ráadásul sokkal kevesebb keményítőt tartalmaz, így kicsit diétásabb is.

Az újkrumpli egy kevés olajban, sütőben sütve is tökeletes, nem kell se hámozni, se darabolni. A szezon másik kedvencével, a spárgával is szuper párost alkot. Ha a majonézes salátákat szereted, akkor a krumplisalátát is elkészítheted frissítő, nyári módon, paradicsommal és snidlinggel ízesítve. 

Bár a sütőben sült újkrumplit nem kell különösebben ízesíteni, egy kevés ecet csodát tesz vele. Jó alaposan pirítsd meg a burgonyát, majd sózd, végül egy kevés ecettel spricceld meg, és máris kész a tökéletes köret. Na jó, a tejfölös uborkasaláta se hiányozzon mellőle. 

Sütőben sült újkrumpli

újkrumpli sóval és ecettel sütve recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 500 gramm újkrumpli
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2.5 teáskanál almaborecet/fehérborecet
  • 1.5 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Az újkrumpit tisztítsuk meg, puhítsuk meg gőz felett nagyjából 20 perc alatt. Szurkáljuk meg egy villával, de csak éppenhogy, nehogy szétessen. 

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

Öntsünk egy jénaiba olajat, majd tegyük be a sütőbe melegedni 5 percre. Amikor kivettük, óvatosan tegyük bele a krumplikat, majd süssük 20 percig. Forgassuk át, majd süssük további 10 percig, amíg jól megpirul a külsejük. 

Vegyük ki egy tálba, spricceljünk rá ecetet és szórjuk meg sóval. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük