Villámgyors sütőtökös keksztekercs – Szuper maradékmentő is lehet

sütőtökös keksztekercs cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A keksztekercs örök kedvenc, az alapreceptet évszakhoz és alkalomhoz is igazíthatod, akár sütőtökkel is elkészítheted.

Biztosan sokan ismerik a kekszszalámi vagy csokiszalámi nevű tekercset, amely kevés munkával, sütés nélkül készül, de annál nagyobb sikere van akár ebéd utáni desszertként, akár vendégségben. A receptet itt találod, érdemes elkészíteni, mert szerintem megunhatatlan, és tényleg alig van vele munka. Ezt a sütit is ahány ház, annyi szokás alapon sütik, kaphat pluszízesítést, de még a kekszet sem egyforma módon teszik bele, van, aki nagyobb darabokban szereti, van, aki teljesen ledarálja.

Egy kicsit más formában, őzgerincben lesz mutatós a diós keksztekercs, amely szintén sütés nélkül készül. Őszi-télire is alakíthatod a süteményt, a gesztenye nagyon jól áll neki, egy kis rummal is megbolondíthatod. A kókusztekercs szintén nagyon népszerű, karácsonyi fűszerekkel pedig az ünnepi asztalra is felkerülhet.

Ha vidám színekre vágysz, akkor próbáld ki ezt a sütőtökös változatot, amelyhez a legegyszerűbb, ha a maradék sült tököt használod fel. Ha elég édes, akkor más édesítő nem is kell hozzá, esetleg egy kis mézet tehetsz bele, illetve a fahéj is tökéletesen illik hozzá. Más munkád nincs is vele, csak belehempergetni a kókuszreszelékbe. 

Sütőtökös keksztekercs

sütőtökös keksztekercs recept

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 300 gramm sült sütőtök
  • 220 gramm háztartási keksz (darált)
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj (őrölt)
  • a hempergetéshez kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A sült sütőtököt pürésítsük. Ha csak ehhez a recepthez állnánk neki, akkor így süssük meg. Ha megsült, kanalazzuk ki a húsát, és pürésítsük.

Keverjünk hozzá annyi darált kekszet, hogy a massza formázható legyen. Ízesítsük mézzel és fahéjjal. Formáljunk rudat belőle, csomagoljuk folpackba, és tegyük néhány órára a hűtőbe. 

Forgassuk kókuszreszelékbe, és szeleteljük tálalás előtt. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük