Isteni száraz pác karakteres fűszerekkel: bármilyen húshoz tökéletes
Felesleges kész fűszerkeveréket venni a boltban, amikor házilag is isteni kombinációkat állíthatsz össze.
Ez az ízes, texasi stílusú, úgynevezett száraz pác egy rendkívül egyszerű módja annak, hogy a marhahúsokat méltó módon befűszerezd.
Az összetett ízeket a szárított gyógynövények és fűszerek kombinációja adja, olyan hozzávalók kerülnek bele, mint a paprika, a fokhagymapor, a hagymapor, a petrezselyem, az oregánó és a koriander. A hozzáadott barna cukor egy enyhén édes ízt és karamellizált külsőt kölcsönöz neki, míg az utolsó lökést a Cayenne-bors és a chilipor adja meg.
Egy közepes tálban keverjük össze a paprikát, a sót, a fokhagymaport, a hagymaport, a fekete borsot, a szárított petrezselymet, a Cayenne-borsot, a köményt, a koriandert, a csípős chiliport, az oregánót és a barna cukrot, és alaposan keverjük össze.
A kiválasztott húst mindig alaposan töröljük szárazra egy papírtörlővel, mielőtt a pácot beledörzsölnénk.
A száraz páccal alaposan szórjuk meg a húst, majd az ujjbegyeinkkel dörzsöljük és nyomkodjuk bele, amíg a felülete már nem tapad az ujjunkhoz.
Minden oldalról pácoljuk be a húst, majd akár 24 órán át is hagyhatjuk állni a pácban a hűtőben, mielőtt megsütnénk.
Ebbe a mennyiségű pácba kb. 5 kg húst lehet bepácolni.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu