Isteni hummusz szárított paradicsommal keverve: mártogatósnak vagy kencének

paradicsomoshummusz2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Olajban eltett szárított paradicsomot használj, így felhasználhatod az ízes olajat is, azzal tedd krémesebbé a csicseriborsót.

A hummusz az egyik legfinomabb kence, ráadásul pillanatok alatt kész, és nagyon könnyedén ízesítheted. Itt írtunk róla korábban, mi mindent keverhetsz az alaphoz, hogy még finomabb legyen, az alábbiakban pedig egy szárított paradicsomos változatot olvashatsz.

A szárított paradicsomnak elég intenzív az íze, szuperül feldobja az amúgy sem unalmas hummuszt. Ha szeretnéd, olívaolaj helyett a paradicsom olaját használd, hogy még karakteresebb legyen az összhatás. Attól függően, hogy mártogatósnak vagy kencének készíted, állítsd be a sűrűségét, olajjal, de citromlével is hígíthatod. 

Szárított paradicsomos hummusz

paradicsomoshummusz

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 400 gramm csicseriborsó (konzerv)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 gramm szárított paradicsom (olajban)
  • 2 ek olívaolaj (vagy a paradicsom olaja)
  • 2 ek tahini
  • 2 ek citromlé
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót szűrjük le, öblítsük át, csöpögtessük le. A fokhagymát pucoljuk meg, a paradicsomot szedjük ki az olajból.

Tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, majd pürésítsük le, míg el nem érjük a kívánt állagot. Kóstoljuk meg, ízlés szerint mehet még bele citromlé, ha túl sűrű, akkor egy kevés olaj.

Mártogatósként vagy kenyérre kenve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük