Szénhidrátszegény diétán vagy? Ezt a pogácsát te is megeheted
Ketogén pogácsa, zene füleinknek

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az, hogy valaki nem hisz a szénhidrátban (a zsírban viszont igen), még nem jelenti azt, hogy időnként nem enne szívesen egy jó kis pogácsát. Itt a ketogén verzió, nem is olyan vészes alapanyag listával.

Vannak emberek, akik fogyni szeretnének és viszonylag könnyen le tudnak mondani az édességről és a szénhidrátokról, nos, nekik való a ketogén diéta. Ennek az a lényege, hogy jó sok zsírt kell enni, szénhidrátot viszont nem, kivéve zöldséget, és némi gyümölcsöt.

Én ennek a hatékonyságáról nem fogok elmélkedni, mert nem vagyok táplálkozási szakember, minden esetre, személy szerint zene füleimnek, hogy a töltött káposztával és a jó zsíros krémsajtokkal ebben az univerzumban fogyni lehet.

Mivel a szénhidrátban magam sem hiszek, legalábbis így negyven fölött már csúnyán hízásnak indul tőle az ember, a szalonnával viszont határozottan gyengéd viszonyt ápolok, úgy érzem, hogy egy ketogén diétába illeszthető pogácsa egyértelműen az a kompromisszum, amit bármikor hajlandó vagyok meghozni. Íme a csodarecept.

Ketogén pogácsa

zsírpogácsa

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 4 darab tojás
  • 5 dekagramm vaj
  • 0.25 teáskanál
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.33 csésze kókuszliszt vagy mandulaliszt
  • 0.25 teáskanál sütőpor
  • 0.5 csésze reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tojást, a lágy vajat, a reszelt sajtot, a fokhagyma(port) összekeverjük egy tálban.

Egy másik tálban belekeverjük a lisztbe a sütőport, majd a két tál tartalmát is elegyítjük.

A kisütésére két módszer is létezik: az egyik, hogy sütőpapírral kibélelt tepsire egy-egy evőkanálnyi halmokat helyezünk a masszából, a másik lehetőség pedig az, hogy muffinformába teszünk a masszából ugyanennyit. Utóbbi csinosabb lesz, de nehezebb utána elmosogatni.

15 percig sütjük 200 fokon, tűpróbával járunk utána, hogy elkészült-e már.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük