A legjobb mézes-mustáros öntet: édes és pikáns ízek találkozása
Legyen szó grillszezonról, vagy egyszerű salátáról, ezzel az öntettel nagyon sok ételt feldobhatsz.
Nyáron jobban csúsznak a saláták, hiszen nemcsak sokkal több friss alapanyag áll a rendelkezésünkre, de a szervezetünk is jobban értékeli a könnyedebb fogásokat. Ha mégis szeretnél valami tartalmasabbat varázsolni a salátádból, készíts mellé tápláló öntetet.
Ez a változat éppen erre hivatott: sűrű, szezámmagból készült krém, azaz tahini az alapja, amelyet kis türelemmel és egy robotgéppel akár otthon is elkészíthetsz. A munka többi része pedig egyszerű: csak össze kell keverni a hozzávalókat, és már locsolhatod is a salátádra a selymes öntetet.
Egy kisebb tálkában keverjük össze a tahinit, a szezámolajat, az ecetet, a szójaszószt, a gyömbért, a juharszirupot és 1-2 evőkanál vizet.
Ha a szósz túl sűrű, adjunk hozzá még néhány evőkanál hideg vizet, egyszerre mindig csak egyet, amíg elérjük a kívánt állagot.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu