Baconnel és chedarral gyúrt sajtgolyó: látványos előétel vagy isteni kence
Amellett, hogy ötletes, nagyon finom, ráadásul pillanatok alatt készen van, csak össze kell keverni mindent.
A két ünnep közti kajakóma alatt az ember két dologra vágyik a legjobban: egy kis nyugalomra, és valami olyan fogásra, amire nem megy rá az egész nap a konyhában, ha mégis áthívná a barátait egy koccintásra.
Nos, ebben méltó bűntársak lehetnek a sör- és borkorcsolya receptek, mint amilyen például ez a színes sajtgolyó-variáció is. A recept szépsége az egyszerűségében rejlik: fél óra alatt elkészíthető, csupán néhány alapanyagra van hozzá szükség, és a végeredmény nemcsak finom lesz, hanem dekoratív is.
A reszelt parmezánt és trappistát dolgozzuk össze a juhtúróval, puha vajjal, fehér borssal és fokhagymával. A keveréket kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk. Tegyük hűtőbe, és pihentessük 10 percig.
Nedves kézzel formázzunk belőle diónyi méretű golyókat, majd ízlés szerint hempergessük meg őket a különböző fűszerekben: a pirospaprikában, a mákban, a szezámmagban és az aprított petrezselyemben.
A kész golyókat fedjük le, és ha nem azonnal szeretnénk fogyasztani, akkor tegyük pár órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálalásnál tetszés szerint rakjuk ki egy tányérra, és a könnyebb fogyasztás végett akár fogpiszkálókat is szurkálhatunk beléjük.
Kiváló csipegetnivaló egy finom pohár bor mellé, amit akár keksszel is kínálhatunk, illetve más fűszerekkel is kipróbálhatjuk például ebben a formában.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu