![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes juhtúróval töltött gombafejek - Fehérjedús fogás egyszerűen
![töltött gomba cover](https://kep.index.hu/1/0/3519/35194/351945/35194525_2693161_ac7bcfe347534a63b9ed6a9b7dc7e500_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Laktató és mégis könnyed fogás készíthető gombából pillanatok alatt, csak meg kell tölteni juhtúróval, majd sütőben megsütni.
A gomba fehérjedús és laktató étel, amelyből raguk, pörköltek, szószok készülhetnek. Húsok mellé is kiváló, akár tejszínes mártásként, akár csak egy kis hagymán megdinsztelve. Ha nem kívánod a húst, akkor a tejszínes gombamártást tésztára vagy krumplinudlira, avagy gnocchira is teheted.
A gomba egyébként is gazdag fehérjében, így húsmentes napokon is kiváló. Ha még könnyedebb fogásra vágysz, töltsd meg a gombafejeket. Erre a célra a csiperke a legalkalmasabb, abból is a nagyobb kalapú, ami grillezve is nagyon finom lesz. Remekül passzol hozzá a juhtúró, amit még sózni sem kell, hiszen önmagában is elég sós.
Juhtúróval töltött gomba
![töltött gomba recept](https://kep.index.hu/1/0/3519/35194/351945/35194537_74c676aa078235ea8906ea606f80fdb9_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 fej gomba (csiperke)
- 200 gramm juhtúró
- 1 fej lilahagyma (kicsi)
- 60 gramm sajt (reszelt)
- 0.5 csokor petrezselyem
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A gombák szárait tördeljük ki, mossuk meg a kalapokkal együtt. A kalapokat hámozzuk meg, a szárak végét vágjuk le. A lilahagymát tisztítsuk meg, vágjuk egészen apróra. A szárakat is vágjuk apróra, majd keverjük össze a lilahagymával.
Egy serpenyőben hevítsünk egy evőkanál olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát és az összevágott gombaszárat.
A petrezselymet vágjuk egészen apróra. A juhtúrót tegyük egy tálba, borsozzuk, tegyük hozzá az összevágott petrezselymet, majd adjuk hozzá a hagymás gombát és jól keverjük össze. A krémet töltsük a kalapokba. Szórjuk meg reszelt sajttal.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük a gombát sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük 30 percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!