
Fűszeres, sült csirkével és sok zöldséggel töltött tortilla: 20 perc, és kész
A csirkés-zöldséges tortilla igazi kényelmi étel. Akár maradék sült húsból is készítheted.
Ezek a színes tortillalapok finomak, egészségesek, és a megjelenésük sem mindennapi. A tésztájukba színezőként spenót, aszalt paradicsom és sült fokhagyma kerül – bár utóbbi nem változtat a tészta árnyalatán, de egészen új szintre emeli az ízeket.
Bár a tortilla elkészítése elsőre túl nagy falatnak tűnhet, egyáltalán nem nagy ördöngösség, és olcsóbban, sokkal különlegesebb változatokat összehozhatsz, mintha boltban megvennéd. Használd őket tacóhoz, wraphez, quesadillához vagy éppen burritóhoz.
Készítsük el a sült fokhagymát az itt leírt módon.
Az alaphoz egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, és dolgozzuk bele a szobahőmérsékletű vajalternatívát.
Válasszuk ki az ízesítőnket, és turmixgépben dolgozzuk teljesen krémesre. Ha végeredményként nem jön ki belőle 250 ml-nyi mennyiség, akkor pótoljuk ki annyi vízzel, amennyi ehhez szükséges.
Keverjük a lisztes alaphoz, és 5-6 perc alatt gyúrjunk belőle sima felületű, puha tésztát. Takarjuk le a tálat fóliával, és 30 percig pihentessük.
Vágjuk a tésztát 16 részre, formázzunk belőlük kis golyókat, és lisztezett felületen egyesével nyújtsuk őket 18-20 cm átmérőjűre.
Hevítsünk fel egy öntöttvas serpenyőt, és közepes hőfokon süssük őket oldalanként 2-2 percig. Akkor jó, ha a felületük kissé hólyagos lesz, és enyhén megpirulnak.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu