![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Laktató tarhonyás lecsó bő szafttal - Hogyan főzd együtt a tarhonyát a zöldségekkel?
![tarhonyás lecsó cover](https://kep.index.hu/1/0/3485/34852/348526/34852699_2667473_98304c30fb9ad044b8b567f624ca5143_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A jó lecsóhoz nem kell alkalom, nem kell indok, egyszerűen csak sokszor kell készíteni, mert mindenki szereti.
Bár a lecsószezon sajnos nem tart egész évben, amíg csak lehet, készíts rendszeresen. Miért? Mert a legegyszerűbb és a legjobb étel a világon. Az alapváltozatban a hagymás alapra paprika és paradicsom kerül, és ezt szinte a végtelenségig lehet variálni. A receptet kicsit mindenki másképp csinálja, van, aki több paradicsomot tesz bele, van, aki sok tojással, van, aki rizzsel vagy épp sok kolbásszal szereti.
Na, de próbáltad már tarhonyával? A tarhonya egyrészt a menza rettegett körete, másrészt pedig nagyon finom tésztaétel, amely a szaftos fogásokhoz remekül illik. Ahogy ehhez a lecsóhoz is, de a tojás sem maradhatott ki belőle. Aki még tartalmasabban szeretné, szeletelhet bele kolbászt is.
Tarhonyás lecsó
![tarhonyás lecsó recept](https://kep.index.hu/1/0/3485/34852/348524/34852407_444ca83b9230d589cdd033cd22563526_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 5 darab paradicsom
- 10 darab paprika
- 1 fej hagyma
- 200 gramm tarhonya
- 4 darab tojás
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 evőkanál étolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 300 milliliter víz
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, a paprikát is vágjuk össze. A paradicsomról húzzuk le a héját, azt is daraboljuk fel.
A tarhonyát vagy szárazon, vagy egy pici olajon pirítsuk meg, majd tegyük át egy tálba. Ugyanebben a serpenyőben forrósítsunk olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát. Dobjuk rá a paprikát, fonnyasszuk együtt 10 percig, majd tegyük rá a paradicsomot és a tarhonyát is. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd közepes erősségen addig főzzük, amíg meg nem puhul a tarhonya és a zöldségek össze nem esnek. Ekkor verjük fel a tojásokat, keverjük a lecsóhoz, majd pár perc után vegyük le a tűzhelyről.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!