Tavaszi majonézes krumplisaláta: ropogós bacon teszi izgalmassá

5
Nyomtatás
Tavaszi majonézes krumplisaláta cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ínycsiklandó krumplisalátát jó hidegen kínáld, ott a helye a húsvéti asztalon, remekül passzol főtt sonka vagy ünnepi fasírt mellé.

A hideg majonézes saláták közül a krumpli az egyik legnagyobb favorit, mely többféle recept szerint kipróbálható. A hagyományos receptet érdemes mindig valami plusszal feldobni, így sokkal ízletesebb és gusztusosabb. Most ropogósra sült baconkockákkal ajánljuk, így önmagában is tökéletes, és köretként is remek választás.

Így is lehet!

A krumplisalátát bátran tovább gazdagíthatod. Ha már húsvét, akkor néhány darab főtt tojást is kockázhatsz a krumpli mellé. A zöldségek terén is lehetsz bőkezűbb, lila hagyma, csemegeuborka és kaliforniai paprika is elfér a salátában. Ha pedig kicsit pikánsabbá varázsolnád, akkor 1 evőkanál mustárt vagy reszelt tormát keverj hozzá.

Tavaszi majonézes krumplisaláta

Tavaszi majonézes krumplisaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor újhagyma
  • 200 g bacon
  • 200 g majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit tisztítsuk meg, majd tetszés szerint vágjuk kockákra vagy karikákra. Ezután bő vízben főzzük puhára. (A krumpli akkor jó, ha a villát könnyedén bele tudjuk szúrni. A főzési idő eltérő, függ attól, milyen méretűre és alakúra vágtuk fel a krumplit.) Az elkészült krumplit szűrjük le, és tegyük salátástálba.

A petrezselymet és az újhagymát mossuk meg és vágjuk finomra.

A bacont saját zsírján süssük ropogósra, majd vágjuk apró kockákra.

Az előkészített petrezselymet, újhagymát, bacont, majonézt, tejfölt, sót és borsot forgassuk egybe a krumplival. Ezután fedjük le, és tálalásig tároljuk hűtőben.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon