
Szalonnával dúsított, mustáros krumplisaláta: hidegen és melegen is csodálatos
Majonéz helyett dijoni mustárral dúsított mártással egybeforgatva készül a fenséges saláta, mely önálló fogásként is megállja a helyét.
A hideg majonézes saláták közül a krumpli az egyik legnagyobb favorit, mely többféle recept szerint kipróbálható. A hagyományos receptet érdemes mindig valami plusszal feldobni, így sokkal ízletesebb és gusztusosabb. Most ropogósra sült baconkockákkal ajánljuk, így önmagában is tökéletes, és köretként is remek választás.
A krumplisalátát bátran tovább gazdagíthatod. Ha már húsvét, akkor néhány darab főtt tojást is kockázhatsz a krumpli mellé. A zöldségek terén is lehetsz bőkezűbb, lila hagyma, csemegeuborka és kaliforniai paprika is elfér a salátában. Ha pedig kicsit pikánsabbá varázsolnád, akkor 1 evőkanál mustárt vagy reszelt tormát keverj hozzá.
A krumplit tisztítsuk meg, majd tetszés szerint vágjuk kockákra vagy karikákra. Ezután bő vízben főzzük puhára. (A krumpli akkor jó, ha a villát könnyedén bele tudjuk szúrni. A főzési idő eltérő, függ attól, milyen méretűre és alakúra vágtuk fel a krumplit.) Az elkészült krumplit szűrjük le, és tegyük salátástálba.
A petrezselymet és az újhagymát mossuk meg és vágjuk finomra.
A bacont saját zsírján süssük ropogósra, majd vágjuk apró kockákra.
Az előkészített petrezselymet, újhagymát, bacont, majonézt, tejfölt, sót és borsot forgassuk egybe a krumplival. Ezután fedjük le, és tálalásig tároljuk hűtőben.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu