Jól kenhető medvehagymás tojáskrém: eteti magát, olyan finom

Tavaszi medvehagymás tojáskrém cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pompás tojáskrém medvehagymával dúsítva készül, az íze kicsit pikáns, a textúrája nagyon krémes, pékárura is kenhető.

A tojáskrém kedvelt kence, mely rengetegféle variációban kipróbálható: finom majonézzel keverve, zöldfűszerekkel vagy mustárral gazdagítva. A házi kencét érdemes szezonális finomságokkal dúsítani, ilyen a medvehagyma, mely remekül érezteti magát a krémben.

A tojáskrém textúrája ízlés szerint alakítható: ha darabosan szereted, akkor csak villával törd össze, ha viszont selymesre készítenéd, akkor botmixerrel pürésítsd. A medvehagymával dúsított kence picit pikáns, a zöldnek és a Cayenne-borsnak köszönhetően. Ha úgy érzed, jöhet bele még egy kis extra íz, akkor lila hagymával dobd fel. A kence joghurttal lazítva készül, de helyette majonézt is használhatsz.

Tavaszi medvehagymás tojáskrém

Tavaszi medvehagymás tojáskrém ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab tojás
  • só ízlés szerint
  • 1 csokor medvehagyma
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 6 evőkanál joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat forrásban lévő, sós vízben 8-12 perc alatt főzzük meg. Ezután hűtsük ki és pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és tegyük keverőtálba.

A medvehagymát mossuk meg, daraboljuk fel és adjuk a tojásokhoz.

A tojásokhoz és a medvehagymához adjuk hozzá a sót, borsot, Cayenne-borsot és a joghurtot. Egy villával vagy botmixerrel keverjük simára a tojásos keveréket.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük