Kiadós, fűszeres sertéspörkölt: a sok hagymától lesz sűrű a szaftja
A sok hagyma a sűrű, ízletes szaftért felel, a pikantériát pedig a csípős paprikakrém adja.
A pörkölt nagy kedvenc, mely sokféle húsból és zöldségekből készülhet. A húsos verziók közül talán a pulykás a legkevésbé népszerű, pedig úgy is nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Bármilyen pörkölt is készüljön, jól áll neki, ha kicsit csípős: a pikáns aroma eléréséhez a legjobb a tüzes paprikakrém. Persze, ha nem szereted a csípősebb ízeket, akkor édes változatot is használhatsz. A pörköltből a tejföl sem hiányozhat, próbáld ki te is ezt a szerethető receptet!
A pulykahúst tetszés szerint kockázzuk fel.
A megtisztított vöröshagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a finomra aprított paprikát és paradicsomot, majd 1-2 perc után a fűszerpaprikát is. Ezután dobjuk a zöldségekre az összekészített pulykahúst, fűszerezzük sóval és borssal, majd pirítsuk fehéredésig. Ezután adjuk hozzá a paprikakrémet, és öntsük fel vízzel.
A pörköltet félig lefedve főzzük addig, míg a hús megpuhul, a szaftja sűrű lesz (40-50 perc). Ha szükséges, az elfőtt vizet pótoljuk. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, és főzzük még néhány percig.
Az elkészült pörköltet tésztával, galuskával vagy krumpligombóccal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu