Brownie-golyók cukor nélkül: bűntudat nélkül nassolhatod
Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, és még sütni sem kell: mindössze 5 hozzávalóból összehozhatod ezt a guszta brownie-golyót, amelyből garantáltan elfogy az utolsó szem is.
A klasszikus brownie az egyik legcsokisabb és egyben legzsírosabb kevert süti, hiszen rengeteg vajjal készül. Ebben a változatban azonban nem szerepel vaj, mindössze kevés kókuszolaj kerül bele, ami azonban igazán különlegessé teszi, az a reszelt cukkini.
Annak ellenére, hogy majdnem kétbögrényi kerül belőle a tésztába, az ízén nem változtat, cserében viszont kellemesen hidratálja. Teljesen beleolvad a gazdag csokis masszába, a végeredmény pedig egy sűrű, szaftos és a brownie-ra jellemzően ragacsos desszert.
Ha pedig másik reformváltozatát is kipróbálnád, akkor ennek a fehérjebomba, feketebabból készült verziónak is adj egy esélyt! A megadott mennyiségek egy kb. 20x20 cm-es tepsihez elegendők.
Egy kisebb tálkában keverjük össze a lenmaglisztet a meleg vízzel, és 10 percre tegyük félre, hogy besűrűsödjön. Ez lesz a tojáspótlónk.
A cukkinit mossuk meg, és reszeljük le apró lyukú reszelőn: ne nyomkodjuk ki a levét, és ne is szűrjük le. Tegyük félre.
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport és a sót.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a kókuszolajat, a vaníliát és a lentojást, majd adjuk hozzá a cukkinit. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a csokichipset is.
Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 45-50 percig. Vegyük ki, és szeletelés előtt legalább 1 órát hagyjuk hűlni.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu