Krémes, tejszínes Alfredo-szósz: húsok és zöldségek mellé is szuper

4
Nyomtatás
alfredo-szosz
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Pillanatok alatt, nagyon egyszerűen összedobhatod ezt a tésztaszószt, ami mártogatósként is tökéletes.

Villámgyorsan készíthetsz meleg ételt, ha kipróbálod ezt a receptet: főtt tésztával egybeforgatva tökéletes ebéd vagy vacsora, de húsok és zöldségek mellé is kínálhatod szószként vagy mártogatósként.

Viszonylag kevés hozzávalóból és összesen 20 perc alatt elkészül, ráadásul nagyon egyszerű a receptje, így kezdőként is összedobhatod. A szósz alapját tejszín és tej képezi, és fokhagyma és kétféle keménysajt ízesíti. Hogy igazán krémes és gazdag legyen, egy kevés liszttel érdemes sűríteni.

Tejszínes Alfredo-szósz

alfredo-szosz2

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 g vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. búzaliszt
  • 370 ml zsíros tejszín
  • 370 ml tej
  • 50 g parmezán
  • 50 g pecorino romano
  • ízlés szerint só, bors
  • 500 g tészta
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymákat pucoljuk meg, a sajtokkal együtt reszeljük le. 

A tésztát főzzük al dentére lobogó, sós vízben. 

Amíg fő a tészta, kezdjük el a szószt: olvasszuk fel a vajat egy széles, mély serpenyőben, majd dobjuk rá a fokhagymát. 

Nagyjából fél-1 perc után, ahogy illatozni kezd, szórjuk rá a lisztet, keverjük el. 1 perc múlva fokozatosan, lassan kezdjük el felönteni a tejszínnel, közben folyamatosan kevergessük. Mikor elkeveredett benne, ugyanígy adjuk hozzá a tejet is.

Várjuk meg, míg forrásnak indul, majd vegyük kicsire a lángot, gyöngyözve főzzük pár percig, míg sűrűsödik. Ekkor keverjük bele a kétféle reszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk.

Ha elolvadt a sajt, elkészült a szósz, a tésztával egybeforgatva kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon