20 perces, krémes paradicsomszósz: tejszínnel összefőzve készül
Hétköznap este is összedobhatod ezt a krémes, isteni szószt, amit aztán tésztával is egybeforgathatsz, de húst is nyakon önthetsz vele.
Villámgyorsan készíthetsz meleg ételt, ha kipróbálod ezt a receptet: főtt tésztával egybeforgatva tökéletes ebéd vagy vacsora, de húsok és zöldségek mellé is kínálhatod szószként vagy mártogatósként.
Viszonylag kevés hozzávalóból és összesen 20 perc alatt elkészül, ráadásul nagyon egyszerű a receptje, így kezdőként is összedobhatod. A szósz alapját tejszín és tej képezi, és fokhagyma és kétféle keménysajt ízesíti. Hogy igazán krémes és gazdag legyen, egy kevés liszttel érdemes sűríteni.
A fokhagymákat pucoljuk meg, a sajtokkal együtt reszeljük le.
A tésztát főzzük al dentére lobogó, sós vízben.
Amíg fő a tészta, kezdjük el a szószt: olvasszuk fel a vajat egy széles, mély serpenyőben, majd dobjuk rá a fokhagymát.
Nagyjából fél-1 perc után, ahogy illatozni kezd, szórjuk rá a lisztet, keverjük el. 1 perc múlva fokozatosan, lassan kezdjük el felönteni a tejszínnel, közben folyamatosan kevergessük. Mikor elkeveredett benne, ugyanígy adjuk hozzá a tejet is.
Várjuk meg, míg forrásnak indul, majd vegyük kicsire a lángot, gyöngyözve főzzük pár percig, míg sűrűsödik. Ekkor keverjük bele a kétféle reszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk.
Ha elolvadt a sajt, elkészült a szósz, a tésztával egybeforgatva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu