20 perces, krémes paradicsomszósz: tejszínnel összefőzve készül

tejszines-paradicsomszosz2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hétköznap este is összedobhatod ezt a krémes, isteni szószt, amit aztán tésztával is egybeforgathatsz, de húst is nyakon önthetsz vele.

20 percen belül kész ez az isteni paradicsomszósz, amelyet tejszín és tej tesz selymessé. Utóbbiak lágyítanak a paradicsom savasságán, és krémesítik a szószt. Hogy még finomabb legyen, a parmezánt se spórold ki belőle, és bazsalikommal is érdemes feldobni. Ha kedveled a csípőset, chilit is keverhetsz bele.

Az alábbi mennyiség nagyjából 400 gramm tésztához elegendő, de nyugodtan lazíthatod a szószt a tészta főzővizével is. Ha rögtön kínálod, még melegen forgasd egybe a választott tésztával, de ha csak később tálalnád, ne keverd össze a kettőt. 

Tejszínes paradicsomszósz

tejszines-paradicsomszosz

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 30 g vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 250 ml passzírozott paradicsom
  • 200 ml tejszín (30%-os)
  • 100 ml tej
  • 60 g parmezán
  • 1 tk bazsalikom
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.

A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben. Dobjuk rá a vöröshagymát, dinszteljük puhára. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. 1 perc után öntsük fel a paradicsommal, a tejszínnel és a tejjel, majd keverjük bele a parmezánt. Ha elolvadt a sajt, adjuk hozzá a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk a szószt. Alacsony lángon, gyöngyözve főzzük még 2-3 percig.

A kész szószt rögtön összeforgathatjuk főtt tésztával, vagy félre is tehetjük későbbre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük