
20 perces, krémes paradicsomszósz: tejszínnel összefőzve készül

Hétköznap este is összedobhatod ezt a krémes, isteni szószt, amit aztán tésztával is egybeforgathatsz, de húst is nyakon önthetsz vele.
20 percen belül kész ez az isteni paradicsomszósz, amelyet tejszín és tej tesz selymessé. Utóbbiak lágyítanak a paradicsom savasságán, és krémesítik a szószt. Hogy még finomabb legyen, a parmezánt se spórold ki belőle, és bazsalikommal is érdemes feldobni. Ha kedveled a csípőset, chilit is keverhetsz bele.
Az alábbi mennyiség nagyjából 400 gramm tésztához elegendő, de nyugodtan lazíthatod a szószt a tészta főzővizével is. Ha rögtön kínálod, még melegen forgasd egybe a választott tésztával, de ha csak később tálalnád, ne keverd össze a kettőt.
-
2023-04-19 08:32:01
-
2022-11-04 10:32:02
-
2022-08-14 10:16:01
Tejszínes paradicsomszósz

Hozzávalók 4 adaghoz
- 30 g vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 250 ml passzírozott paradicsom
- 200 ml tejszín (30%-os)
- 100 ml tej
- 60 g parmezán
- 1 tk bazsalikom
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.
A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben. Dobjuk rá a vöröshagymát, dinszteljük puhára. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. 1 perc után öntsük fel a paradicsommal, a tejszínnel és a tejjel, majd keverjük bele a parmezánt. Ha elolvadt a sajt, adjuk hozzá a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk a szószt. Alacsony lángon, gyöngyözve főzzük még 2-3 percig.
A kész szószt rögtön összeforgathatjuk főtt tésztával, vagy félre is tehetjük későbbre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!