Vajpuha csirkemell tejszínes-fokhagymás szószban: fehérbortól különleges a mártás
A csirkemellet serpenyőben kell szép pirultra sütni, majd a szósszal összemelegíteni, ahogy átveszi a mártás ízét, mennyei lesz.
A szaftos, ízletes fogásokat mindenki szereti. Az egyik ilyen örök kedvenc a tejszínes csirkemell, melyben a dijoni mustár pikáns zamata is érezteti magát.
A tejszínes csirke mindenféle plusz nélkül is finom, de érdemes valamilyen zöldséggel dúsítani, hogy tartalmasabb és ízletesebb legyen. A hús mellé kerülhet gomba, cukkini, spenót vagy brokkoli. Az étel még egy kis zöldfűszert is jól visel, friss petrezselyemmel vagy metélőhagymával is feldobhatod tálalásnál.
A húst kockázzuk fel tetszés szerint.
Az olajat magas falú lábasban hevítsük fel, majd dobjuk rá a húst, és süssük fehéredésig. Amikor a hús színt kapott, adjuk hozzá a sót, borsot, zúzott fokhagymát és a dijoni mustárt, keverjük el az alapanyagokat, utána mehet is rá a tejszín.
A tejszínes csirkét alacsony láng felett, gyöngyözve főzzük 10 percig, majd a megtisztított brokkolirózsákat forgassuk hozzá, és lefedve főzzük még 8-12 percig.
Az elkészült fogást rizzsel vagy tésztával kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu