Tejszínes, gombás ragu alatt sült csirkecomb: mennyei ebéd egyszerűen

3
Nyomtatás
csirkecomb
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kiadós és nagyon finom a tejszínes gombamártással nyakon öntött sült csirkecomb, ami a körettel együtt készül.

A csirkecomb kényelmi étel, nincs vele sok munka. A finom fogást többféle recept szerint tesztelheted, érdemes töltve vagy picit különlegesebben kipróbálni. Most én is egy ilyen receptet ajánlok, amelyben a combok krumplival, gombamártással és sajttal pirulnak készre.

Így lesz még különlegesebb

Érdemes a gombamártást többféle gombából elkészíteni. A receptben csiperke a főszereplő, de ha kapsz shiitake, erdei vagy laskagombát, akkor ezekkel próbáld ki, akár mixelve.

Tejszínes, gombás ragu alatt sült csirkecomb

csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg gomba
  • 2 fej hagyma
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 4 dl főzőtejszín
  • 80 dkg krumpli
  • 1 kg csirkecomb
  • 1 dl víz
  • 15 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.

A hagymát is tisztítsuk meg és vágjuk finomra.

Egy magas falú edényben hevítsünk kevés olajat, majd dobjuk rá a hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután a gombát is keverjük hozzá, és pirítsuk 15-20 percig, közben gyakran keverjük meg, és ízesítsük sóval, borssal, majoránnával, fokhagymával.

A gombához adjuk hozzá a mustárt és a tejszínt, és főzzük még 4-5 percig, majd tegyük félre az elkészült szószt.

A krumplit tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint, és forgassuk egybe a sóval, borssal.

A csirkecombokat sóval és borssal fűszerezzük.

Egy nagy tepsibe helyezzük bele a krumplikat, majd tegyük a tetejére a csirkecombokat. A tepsire helyezett krumplit és húst locsoljuk meg egy kevés olajjal és vízzel, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre. A combokat fordítsuk meg, majd öntsük rá a gombamártást, és toljuk vissza a sütőbe újabb 20-25 percre. Ezután szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük szép pirosra az ételt (5-8 perc).

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon