
Sült csirkecomb gombával és krumplival körítve: a munka nagy részét a sütő végzi
Egyszerűen elkészíthető a fenséges tepsis lakoma, melyben a pirosra sült csirkecomb a körettel együtt kerül ki a sütőből.
A csirkecomb kényelmi étel, nincs vele sok munka. A finom fogást többféle recept szerint tesztelheted, érdemes töltve vagy picit különlegesebben kipróbálni. Most én is egy ilyen receptet ajánlok, amelyben a combok krumplival, gombamártással és sajttal pirulnak készre.
Érdemes a gombamártást többféle gombából elkészíteni. A receptben csiperke a főszereplő, de ha kapsz shiitake, erdei vagy laskagombát, akkor ezekkel próbáld ki, akár mixelve.
A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.
A hagymát is tisztítsuk meg és vágjuk finomra.
Egy magas falú edényben hevítsünk kevés olajat, majd dobjuk rá a hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután a gombát is keverjük hozzá, és pirítsuk 15-20 percig, közben gyakran keverjük meg, és ízesítsük sóval, borssal, majoránnával, fokhagymával.
A gombához adjuk hozzá a mustárt és a tejszínt, és főzzük még 4-5 percig, majd tegyük félre az elkészült szószt.
A krumplit tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint, és forgassuk egybe a sóval, borssal.
A csirkecombokat sóval és borssal fűszerezzük.
Egy nagy tepsibe helyezzük bele a krumplikat, majd tegyük a tetejére a csirkecombokat. A tepsire helyezett krumplit és húst locsoljuk meg egy kevés olajjal és vízzel, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre. A combokat fordítsuk meg, majd öntsük rá a gombamártást, és toljuk vissza a sütőbe újabb 20-25 percre. Ezután szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük szép pirosra az ételt (5-8 perc).
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu