Selymes, joghurtos karalábéfőzelék medvehagymával - Tavaszi kedvencek találkozója
A karalábé tavasszal kötelező. Finom, egészséges, remekül felhasználható alapanyag. Megtölthetjük, készíthetünk belőle levest vagy éppenséggel főzeléket.
A karalábé az egyik legcsodálatosabb zöldség, mégis sokan mellőzik, pedig a káposztafélék családjába tartozó zöld nyersen és főve is finom. Egész évben könnyen hozzá lehet jutni, a felhasználása terén pedig a határ a csillagos ég. Dobj össze belőle egy vitamingazdag salátát, töltsd meg vagy tálald leves formájában.
A selymes levest több módon is különlegesebbé teheted: mikor kész van, dobj hozzá 1 marék rukkolát, a zöld frissessége remekül érvényesül a levesben. Tálalásnál krutonnal vagy pirított fenyőmaggal szórd meg. Ha pedig húsimádó vagy, akkor gusztusos húsgolyókkal fogyaszd.
A megtisztított karalábét és burgonyát vágjuk egyforma méretű kockákra.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a karalábé- és krumplikockákat, fűszerezzük sóval és borssal, és öntsük fel az alaplével.
A levest főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd botmixerrel pürésítsük simára. Ezután öntsük hozzá a tejszínt, és 3-4 perc alatt forraljuk egybe.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu