
Selymes, tejszínes spárgakrémleves: burgonyától lesz laktató

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Krémes leves sült karfiolból: könnyed, mégis tápláló fogás

Krémsajttal töltött jalapeño paprika: pirosra sült bacon öleli körbe

Könnyed, pufi felhőpalacsinta: joghurtos a légies tészta

Isteni tojásos pite tortillalapból: cottage cheese teszi krémessé

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből
Itt a spárgaszezon, érdemes minél változatosabban elkészíteni az egészséges zöldséget, könnyű, mégis laktató leves is készülhet belőle.
Lehet zöld vagy fehér, a spárga a jó idő ajándéka, ki kell használni a szezonját, amíg lehet: párold, grillezd, tedd rizottóba vagy dobj belőle össze egy egyszerű, mégis fenséges krémlevest.
A spárgából készült krémleves akkor lesz igazán selymes és mutatós, ha botmixerrel pürésíted, majd utána öntöd fel tejszínnel és főzöd forrásig. Természetesen pürésítés nélkül is elkészíthető, az íze ugyanolyan finom, csak a textúrája lesz más.
Könnyű fogás, mégis laktató a krumplinak köszönhetően. Bár újkrumplit is lehet már kapni, ha pürésítve készíted, öreg burgonyát használj. A leves mellé sima pirítós vagy bagett dukál, a húsimádók pirított baconkockákkal dobhatják fel.
Tejszínes spárgakrémleves

Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dekagramm burgonya
- 70 dekagramm spárga (fehér vagy zöld)
- 1 deciliter főzőtejszín
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
Elkészítés:
A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd magas falú lábasban dinszteljük üvegesre, utána adjuk hozzá a közepes kockákra vágott burgonyát. Pirítsuk 4-5 percig, közben kevergessük gyakran, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a krumplikockákat.
Amikor a krumpli megpuhult, pürésítsük botmixerrel. Tegyük a levesbe a megtisztított, feldarabolt spárgákat, fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd amikor a spárga is megpuhult, újra menjünk át botmixerrel a levesen.
A levesre öntsük rá a tejszínt, főzzük forrásig (körülbelül 5 perc), majd zárjuk el alatta a lángot.
Fotó: Getty Images