Selymes, tejszínes spárgakrémleves: burgonyától lesz laktató

skcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Itt a spárgaszezon, érdemes minél változatosabban elkészíteni az egészséges zöldséget, könnyű, mégis laktató leves is készülhet belőle.

Lehet zöld vagy fehér, a spárga a jó idő ajándéka, ki kell használni a szezonját, amíg lehet: párold, grillezd, tedd rizottóba vagy dobj belőle össze egy egyszerű, mégis fenséges krémlevest.

A spárgából készült krémleves akkor lesz igazán selymes és mutatós, ha botmixerrel pürésíted, majd utána öntöd fel tejszínnel és főzöd forrásig. Természetesen pürésítés nélkül is elkészíthető, az íze ugyanolyan finom, csak a textúrája lesz más.

Könnyű fogás, mégis laktató a krumplinak köszönhetően. Bár újkrumplit is lehet már kapni, ha pürésítve készíted, öreg burgonyát használj. A leves mellé sima pirítós vagy bagett dukál, a húsimádók pirított baconkockákkal dobhatják fel.

Tejszínes spárgakrémleves

sklct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dekagramm burgonya
  • 70 dekagramm spárga (fehér vagy zöld)
  • 1 deciliter főzőtejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd magas falú lábasban dinszteljük üvegesre, utána adjuk hozzá a közepes kockákra vágott burgonyát. Pirítsuk 4-5 percig, közben kevergessük gyakran, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a krumplikockákat.

Amikor a krumpli megpuhult, pürésítsük botmixerrel. Tegyük a levesbe a megtisztított, feldarabolt spárgákat, fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd amikor a spárga is megpuhult, újra menjünk át botmixerrel a levesen.

A levesre öntsük rá a tejszínt, főzzük forrásig (körülbelül 5 perc), majd zárjuk el alatta a lángot.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük