Krémes, tejszínes tészta vajpuha csirkével és gombával: fél órán belül tálalhatod

0
Nyomtatás
csirkes-teszta2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kezdők is elkészíthetik, elronthatatlan a receptje, gyorsan kész, és nagyon tartalmas, finom ételt tehetsz az asztalra.

Villámgyorsan elkészítheted ezt a krémes ragut, ami tésztával egybeforgatva tökéletes, laktató főétel lesz. Az alapja csirkemell, amelynek nagy előnye, hogy pillanatok alatt megsül, ráadásul nem lesz száraz, mert selymes tejszínes-boros szósz öleli körül.

A fehérbor akár el is hagyható, ha gyerekeknek készül az étel, alaplével pótolható. Hogy picit krémesebb legyen a szósz, keményítővel sűríthető, de nem kell belőle sokat használni.

Ha frissen kínálod, a kész szószt nyugodtan forgasd egybe a tésztával, de ha csak később tálalnád, ráérsz akkor összekeverni a kettőt.

Tejszínes tészta csirkével

csirkes-teszta

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 250 g gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 120 ml száraz fehérbor
  • 120 ml alaplé
  • 120 ml tejszín (zsíros)
  • 1 tk keményítő
  • 1 ek víz
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 400 g tészta
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét tisztítsuk meg, vágjuk vékony csíkokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A gombát mossuk meg, vágjuk szeletekre. 

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben. Dobjuk rá a csirkecsíkokat, sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig süssük, az sem baj, ha itt-ott lepirul. Szedjük egy tányérra.

A serpenyőbe tegyünk még egy kevés olajat, majd dobjuk rá a hagymát. Dinszteljük puhára 4-5 perc alatt, majd adjuk hozzá a gombát és a fokhagymát. Addig dinszteljük, míg a gombából kiengedett folyadék elpárolog.

Öntsük fel a fehérborral. Addig főzzük, míg a felére nem redukálódik, ekkor adjuk hozzá az alaplét és a tejszínt is. Alacsony lángon melegítsük össze, de ne forrjon.

A keményítőt keverjük ki 1 ek. hideg vízzel, majd adjuk a szószhoz. Főzzük vele össze 2-3 perc alatt, míg picit sűrűsödik. 

Tegyük vissza a szószba a csirkecsíkokat, majd adjuk hozzá az összeaprított petrezselymet is, sózzuk, borsozzuk.

Főtt tésztával egybeforgatva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon