
Krémes, tejszínes tészta vajpuha csirkével és gombával: fél órán belül tálalhatod

Kezdők is elkészíthetik, elronthatatlan a receptje, gyorsan kész, és nagyon tartalmas, finom ételt tehetsz az asztalra.
Villámgyorsan elkészítheted ezt a krémes ragut, ami tésztával egybeforgatva tökéletes, laktató főétel lesz. Az alapja csirkemell, amelynek nagy előnye, hogy pillanatok alatt megsül, ráadásul nem lesz száraz, mert selymes tejszínes-boros szósz öleli körül.
A fehérbor akár el is hagyható, ha gyerekeknek készül az étel, alaplével pótolható. Hogy picit krémesebb legyen a szósz, keményítővel sűríthető, de nem kell belőle sokat használni.
Ha frissen kínálod, a kész szószt nyugodtan forgasd egybe a tésztával, de ha csak később tálalnád, ráérsz akkor összekeverni a kettőt.
-
2023-05-16 08:52:01
-
2023-05-11 07:32:02
-
2023-05-06 08:36:01
Tejszínes tészta csirkével

Hozzávalók 4 személyre
- 500 g csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 250 g gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
- 120 ml száraz fehérbor
- 120 ml alaplé
- 120 ml tejszín (zsíros)
- 1 tk keményítő
- 1 ek víz
- 2 ek friss petrezselyem
- 400 g tészta
Elkészítés:
A csirkemellfilét tisztítsuk meg, vágjuk vékony csíkokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A gombát mossuk meg, vágjuk szeletekre.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben. Dobjuk rá a csirkecsíkokat, sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig süssük, az sem baj, ha itt-ott lepirul. Szedjük egy tányérra.
A serpenyőbe tegyünk még egy kevés olajat, majd dobjuk rá a hagymát. Dinszteljük puhára 4-5 perc alatt, majd adjuk hozzá a gombát és a fokhagymát. Addig dinszteljük, míg a gombából kiengedett folyadék elpárolog.
Öntsük fel a fehérborral. Addig főzzük, míg a felére nem redukálódik, ekkor adjuk hozzá az alaplét és a tejszínt is. Alacsony lángon melegítsük össze, de ne forrjon.
A keményítőt keverjük ki 1 ek. hideg vízzel, majd adjuk a szószhoz. Főzzük vele össze 2-3 perc alatt, míg picit sűrűsödik.
Tegyük vissza a szószba a csirkecsíkokat, majd adjuk hozzá az összeaprított petrezselymet is, sózzuk, borsozzuk.
Főtt tésztával egybeforgatva kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!