
Egyszerű, gyors tészta pirított gombával: remek vacsora húsmentesen

A gombás tésztából mindig annyit készíts, amennyi azonnal elfogy, mert tipikusan olyan étel, ami melegen a legfinomabb.
Fél óra alatt elkészül a könnyű ebéd vagy vacsora, mely hús nélkül is jólesik. Persze az is elfér mellé, ha hiányolnád, akkor sült csirkecombbal vagy oldalassal is kínálhatod.
A gombás tészta egyszerűen összedobható, kezdőknek is sikerülni fog. Ha szereted a gombát, akkor 2-3 fajtát is mixelhetsz, úgy még finomabb. A fűszerezéssel csak bátran, jól áll a fogásnak a fokhagyma, majoránna, borsikafű vagy a kakukkfű.
Gombás tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 300 g tészta
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 szál póréhagyma
- kevés olaj
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki, majd szűrjük le. A tészta főzővizéből 1-2 merőkanálnyit tegyünk félre.
A megtisztított gombát és póréhagymát tetszés szerint daraboljuk fel.
A gombát kevés olajon kezdjük el pirítani, majd 5-8 perc után adjuk hozzá a póréhagymát, együtt pirítsuk tovább a zöldségeket.
A főtt tésztát forgassuk egybe a pirult zöldségekkel, majd a mentett főzőléből is keverjünk az ételhez. A gombás tésztát 1-2 percig óvatosan kevergetve hagyjuk még a tűzhelyen, közben fűszerezzük sóval és borssal.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!