Paradicsomos penne hamis ricottával: gyors vacsora a sütőből
Gyors, egyszerű és annyira krémes, hogy minden falat egy élmény lesz ebből az ételből.
Ha valami gyors és laktató ebédre vágysz, próbáld ki ezt a tonhalas tésztát, ami a megszokottól eltérően nem paradicsomos, hanem tejszínes szósszal készül. Igaz, ebből sem hiányzik teljesen az édeskés zöldség, színes koktélparadicsomok teszik frissebbé az összhatást.
Míg kifőzöd a tésztát, szinte elkészül a szósz is, utána pedig csak egybe kell forgatni a kettőt. A szószt feldobhatod friss bazsalikommal, parmezánnal, kapribogyóval, de extra kiegészítők nélkül is isteni lesz.
Forraljunk enyhén sós vizet egy lábasban, majd főzzük meg a tésztát a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, a főzővizéből tegyünk félre 1-2 decit.
Közben a vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, dobjuk rá a zúzott fokhagymát. Fél perc után keverjük bele a sűrített paradicsomot és tejszínt, melegítsük egybe. Alacsony lángon főzzük pár percig, míg besűrűsödik.
Keverjük bele a leszűrt tonhalat, a félbevágott koktélparadicsomokat és az összeaprított bazsalikomot. (Ha használunk, kapribogyót.) Várjuk meg, míg újra forrásnak indul, sózzuk, borsozzuk, keverjük bele a parmezánt. 1-2 percig főzzük még, míg a sajt elolvad és a paradicsom kicsit összeesik. Ha túl sűrűnek ítéljük, egy kevés főzővízzel hígítsuk.
Rögtön kínáljuk a tésztával egybeforgatva.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu