30 perces tejszínes zöldborsókrémleves: könnyed, selymes fogás

5
Nyomtatás
Tejszínes zöldborsókrémleves cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A borsókrémleves egyszerű, de annál ízletesebb étel, amely bármilyen évszakban jólesik.

A borsóleves régi kedvenc, mely sokféle recept szerint kipróbálható. Hagyományosan fűszerpaprikával, sok zöldséggel és galuskával készül, érdemes azonban más receptek szerint is elkészíteni: ilyen ez a krémleves, mely szintén sokféle módon a tányérra kerülhet.

Így is lehet!

A borsókrémlevesben a borsó a főszereplő: természetesen frissből készítve az igazi, de mirelit vagy konzerves is alkalmas rá. A krémlevesben is elférnek még a zöldségek: a receptbe fejes saláta, hagyma és krumpli kerül, de ezt még fokozhatod, ha egy darab sárgarépát is adsz hozzá.

A receptben a fűszerezés egyszerűen történik, só, bors és ételízesítő kerül bele, de bátran tovább gazdagíthatod, mehet bele fokhagyma, bazsalikom, menta, chili vagy gyömbér. Tálalásnál kínálj a leves mellé sajtos pirítóst.

Tejszínes zöldborsókrémleves

Tejszínes zöldborsókrémleves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej saláta
  • 1 darab krumpli
  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 50 dkg (mirelit) zöldborsó
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 darab ételízesítő kocka
  • szükség szerint víz
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A salátát szedjük leveleire és mossuk meg. (Ha szeretnénk, daraboljuk vagy vágjuk fel a leveleket.)

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk közepes méretű kockákra.

A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá az előkészített salátát és krumplit, pároljuk 4-5 percig, majd adjuk hozzá a borsót, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.

A levest főzzük 20 percig, közben fűszerezzük sóval és borssal (ha szeretnénk, adjunk hozzá házi ételízesítőt). Ezután botmixerrel pürésítsük, majd adjuk hozzá a tejszínt és, 1-2 percig főzzük még.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon