Tepsis brokkolis csirkemell tejfölös szószban – Könnyű, de laktató fogás

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerű és gyors ebéd vagy vacsora, ami nemcsak rendkívül finom, hanem egészséges is. A tejfölös-tojásos szósz bolondítja meg az alapot, az ízek tökéletes harmóniában vannak egymással.

Ennél egyszerűbb ebéd nincs a világon – az összecsíkozott csirkemellet és a rózsákra szedett brokkolit beledobjuk egy tepsibe, nyakon öntjük a tejfölös-tojásos szósszal, és fél óra alatt megsütjük. Amikor hullafáradtan hazaérek a munkából és ennék valami meleget, de nincs kedvem a gyorsan összedobható tésztaételekhez, ez a recept a tökéletes választás.

Lehet csak brokkoliból vagy karfiollal vegyesen készíteni, én így is-úgy is szoktam. Ha éppen húsmentes időszakomban vagyok, akkor a csirkemellet is kihagyom belőle, önmagában is nagyon finomak a sült zöldségek. A tejfölös szószba bármilyen fűszerkeveréket tehetünk, döntsük el, hogy mivel szeretnénk feldobni az ételt.

Se a húst, se a zöldségeket nem kell előfőzni vagy sütni, tökéletesen megpuhulnak a tejfölös szószban. A csirkemell gyorsan megsül, úgyhogy kb. 30 perc alatt készen is van a könnyű, de laktató fogás. 

Tepsis brokkolis csirkemell

brokkoliscsirkemellrecept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 80 dekagramm csirkemellfilé
  • 2 fej brokkoli
  • 450 gramm tejföl
  • 2 darab tojás
  • ízlés szerint só, bors
  • opcionális fűszerkeverék
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét tisztítsuk meg, vágjuk kis csíkokra. Sózzuk, borsozzuk.

A brokkolit szedjük rózsáira, minél kisebbekre, majd mossuk alaposan át őket.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A tejfölt öntsük egy nagy tálba, keverjük ki a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, illetve adjuk hozzá a választott fűszerkeveréket.

Tegyük a csirkemellcsíkokat és a brokkolikat a tálba, forgassuk át a tejfölös szószban őket. Ha már mindenhol befedte őket a szósz, öntsük át a tepsibe.

180 fokon kb. 30 percet süssük, ha átsült a csirkemell, nem érdemes tovább sütni, mert elpárolog a finom szósz.

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

Ezt is szeretjük