Tepsis lecsó vastag, nyúlós sajtréteggel a tetején: összesütve még finomabb

tepsis-sajtos-lecso-receptje
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha sütőben sütöd a lecsót, az ízek sokkal intenzívebbek lesznek, a sajt pedig különlegessé teszi a hagyományos fogást.

A klasszikus lecsó a magyar konyha egyik legkedveltebb nyári étele, amelynek fő összetevője a paprika, a paradicsom és a hagyma. Az egyszerű és laktató fogást rengeteg módon variálhatod, így gazdagíthatod cukkinivel, padlizsánnal, kolbásszal vagy virslivel. Sőt, érdemes megkóstolni a francia változatot is. Ha pikánsan szereted, a chilit se hagyd ki belőle. 

A tepsis lecsó a hagyományos zöldséges étel egyik továbbfejlesztett változata. Kitűnő választás lehet, ha nagyobb mennyiséget kell főzni családi vagy baráti összejövetelekre. Ebben az esetben növeld a hozzávalók mennyiségét.

Sütés során az ízek még gazdagabbá válnak, és a zöldségek textúrája is különlegesebb lesz. Sajttal pedig még tovább fokozhatod az élvezetet. 

Tepsis sajtos lecsó

sajtos-tepsis-lecso

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg paprika
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 4 db közepes paradicsom
  • 1 db cukkini
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 

Először készítsük elő a zöldségeket. Mossuk meg alaposan a paprikákat, a paradicsomokat, és vágjuk fel ízlés szerint kisebb darabokra. A cukkinit karikázzuk fel, és a megpucolt vöröshagymát is szeleteljük fel. 

Rendezzük a zöldségeket zsiradékkal kikent tepsibe. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, locsoljuk meg olajjal, és forgassuk össze. Szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük a forró sütőbe.

Süssük körülbleül 35 percig. Amikor a zöldségek puhák, a sajt megpirult, tálalhatjuk is. 

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük