
Tepsis lecsó vastag, nyúlós sajtréteggel a tetején: összesütve még finomabb

Ha sütőben sütöd a lecsót, az ízek sokkal intenzívebbek lesznek, a sajt pedig különlegessé teszi a hagyományos fogást.
A klasszikus lecsó a magyar konyha egyik legkedveltebb nyári étele, amelynek fő összetevője a paprika, a paradicsom és a hagyma. Az egyszerű és laktató fogást rengeteg módon variálhatod, így gazdagíthatod cukkinivel, padlizsánnal, kolbásszal vagy virslivel. Sőt, érdemes megkóstolni a francia változatot is. Ha pikánsan szereted, a chilit se hagyd ki belőle.
A tepsis lecsó a hagyományos zöldséges étel egyik továbbfejlesztett változata. Kitűnő választás lehet, ha nagyobb mennyiséget kell főzni családi vagy baráti összejövetelekre. Ebben az esetben növeld a hozzávalók mennyiségét.
Sütés során az ízek még gazdagabbá válnak, és a zöldségek textúrája is különlegesebb lesz. Sajttal pedig még tovább fokozhatod az élvezetet.
-
2023-09-03 08:36:02
-
2023-08-20 07:50:01
-
2023-08-18 08:32:01
Tepsis sajtos lecsó

Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg paprika
- 20 dkg reszelt sajt
- 4 db közepes paradicsom
- 1 db cukkini
- 2 db vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Először készítsük elő a zöldségeket. Mossuk meg alaposan a paprikákat, a paradicsomokat, és vágjuk fel ízlés szerint kisebb darabokra. A cukkinit karikázzuk fel, és a megpucolt vöröshagymát is szeleteljük fel.
Rendezzük a zöldségeket zsiradékkal kikent tepsibe. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, locsoljuk meg olajjal, és forgassuk össze. Szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük a forró sütőbe.
Süssük körülbleül 35 percig. Amikor a zöldségek puhák, a sajt megpirult, tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!