Pirosra sült, texasi BBQ-bordák: a hús finom omlós lesz

8
Nyomtatás
Texasi sült bordák cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A texasi stílusban készült lakoma igen csábító, a sertésborda szép pirosra sül, és olyan omlós, hogy a hús szinte magától leválik a csontról.

Amerikában nagy kedvenc a sertésborda. A különleges sült többféle recept szerint kipróbálható, az állam minden régiójának megvan a maga kedvence. Mi most egy karakteres, texasi változat receptjét ajánljuk.

A sült grillen is pirulhat, kerti partira tökéletes választás. Kínálj mellé káposztasalátát, sült krumplit és kukoricát, na meg a jó hideg italokról se feledkezz meg!

Texasi sült bordák

Texasi sült bordák ct

Hozzávalók 6 személyre

Mártás:

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 5 gerezd reszelt fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál tabasco szósz
  • 1 evőkanál chilipor
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál ketchup
  • 120 g sűrített paradicsom
  • 100 ml Worcestershire-szósz
  • 100 ml almaecet
  • 50 ml bourbon whisky

Fűszerek:

  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál füstölt paprika
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 2 kg sertésborda
Recept idők

Elkészítés:

Mártás:

A megtisztított hagymát vágjuk szeletekre, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a mártás többi hozzávalóját és forraljuk egybe.

Ezután turmixoljuk simára és tegyük félre. Ezzel a mártással fogjuk a húst folyamatosan kenegetni!

Fűszerek:

A fűszereket keverjük össze: sót, borsot, fokhagyma-granulátumot, chiliport, köményt, fűszerpaprikát, füstölt paprikát és barna cukrot. Ezt a keveréket dörzsöljük a húsba, majd lefedve tegyük hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.

A pihentetés után a húst tegyük olajjal kikent tepsire, a húst is kenjük be olajjal. Ezután toljuk 120 fokosra előmelegített sütőbe. A húst süssük 30 percig, majd vegyük ki a sütőből és kenjük le a páccal. Ezután mehet vissza a sütőbe újabb 30 percre, majd ismét jöhet a máz és a sütés a megszokottak szerint (30 perc). Ezután emeljük a sütő hőfokát 180-200 fokosra, és süssük a húst szép pirosra.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon