Tobozba zárt téli varázs: mennyei kakaós desszert sütés nélkül

toboz-suti
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tobozsüti amilyen szép, olyan finom is. Igaz, igényel némi kreativitást, de az elkészítése pofonegyszerű, és közben még játszhatsz is a csokis gabonapelyhekkel.

A tobozsüti egy nem túl ismert, viszont annál szemet gyönyörködtetőbb kakaós édesség, nem utolsósorban pedig egy igazi karácsonyi süti

Az elkészítése pedig 100%-ban sütésmentes, és csak a kézügyességedre van hozzá szükség, meg persze némi időre, amíg a csokis gabonapelyhekből kirakod a toboz leveleit. 

Vigyázat! Előfordulhat, hogy a csokis gabonapehelyből a végére nem marad, hiszen ki ne kóstolná meg útközben, hogy biztosan finomak-e azok a „tobozlevelek”?

Tobozsüti

toboz-suti

Hozzávalók 12 darabhoz

A tésztához:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek holland kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 1 kk rum v. aroma
  • 1 üveg meggybefőtt leve

A toboz leveleihez:

  • 200 g csokoládés, kagyló alakú gabonapehely
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet keverjük össze a porcukorral, a kakaóporral és a szobahőmérsékletű vajjal.

A meggybefőtt levét keverjük el a rummal vagy rumaromával, és annyit adjunk a kekszes keverékhez, hogy formálható tésztát kapjunk. 

Nedves kézzel készítsünk belőle kúp formájú testeket, majd kezdjük el alulról felfelé haladva, körbe-körbe beleszurkálni a csokoládés, kagyló alakú pelyheket. 

Az nem baj, ha nem szimmetrikus, a lényeg a végeredményben rejlik, hogy ha ránézünk, elhiggyük róla, hogy az akár egy igazi toboz is lehetne.

A tobozok mérete változtatható, 2x4 cm-es, de akár 3x4 cm-es kúpokat is formázhatunk.

Ha elkészültünk a tobozokkal, tegyük be őket a hűtőbe egy picit megszilárdulni, majd ízlés szerint hintsük meg porcukorral és kínáljuk ezeket az elegáns és ízletes kis tobozsütiket a vendégeinknek.

Fotók forrása: Horváth Kitti Gabriella/SóBors

Ezt is szeretjük