Tobozba zárt téli varázs: mennyei kakaós desszert sütés nélkül
A tobozsüti amilyen szép, olyan finom is. Igaz, igényel némi kreativitást, de az elkészítése pofonegyszerű, és közben még játszhatsz is a csokis gabonapelyhekkel.
A tobozsüti egy nem túl ismert, viszont annál szemet gyönyörködtetőbb kakaós édesség, nem utolsósorban pedig egy igazi karácsonyi süti.
Az elkészítése pedig 100%-ban sütésmentes, és csak a kézügyességedre van hozzá szükség, meg persze némi időre, amíg a csokis gabonapelyhekből kirakod a toboz leveleit.
Vigyázat! Előfordulhat, hogy a csokis gabonapehelyből a végére nem marad, hiszen ki ne kóstolná meg útközben, hogy biztosan finomak-e azok a „tobozlevelek”?
Tobozsüti
Hozzávalók 12 darabhoz
A tésztához:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg porcukor
- 2 ek holland kakaópor
- 10 dkg vaj
- 1 kk rum v. aroma
- 1 üveg meggybefőtt leve
A toboz leveleihez:
- 200 g csokoládés, kagyló alakú gabonapehely
Elkészítés:
A darált kekszet keverjük össze a porcukorral, a kakaóporral és a szobahőmérsékletű vajjal.
A meggybefőtt levét keverjük el a rummal vagy rumaromával, és annyit adjunk a kekszes keverékhez, hogy formálható tésztát kapjunk.
Nedves kézzel készítsünk belőle kúp formájú testeket, majd kezdjük el alulról felfelé haladva, körbe-körbe beleszurkálni a csokoládés, kagyló alakú pelyheket.
Az nem baj, ha nem szimmetrikus, a lényeg a végeredményben rejlik, hogy ha ránézünk, elhiggyük róla, hogy az akár egy igazi toboz is lehetne.
A tobozok mérete változtatható, 2x4 cm-es, de akár 3x4 cm-es kúpokat is formázhatunk.
Ha elkészültünk a tobozokkal, tegyük be őket a hűtőbe egy picit megszilárdulni, majd ízlés szerint hintsük meg porcukorral és kínáljuk ezeket az elegáns és ízletes kis tobozsütiket a vendégeinknek.
-
2024-04-14 08:36:01
-
2024-03-15 09:24:01
-
2024-03-14 08:32:01
Fotók forrása: Horváth Kitti Gabriella/SóBors
Olvasd el ezt is!