Ropogós tócsni újkáposztából: próbáld ki a régi kedvencet szezonra szabva
Kívül ropogós, belül lágy a káposztás tócsni, a zsenge, édeskés zöldség íze dominál benne, mellé csak minimális liszt kerül.
A krumplis finomság sokféle néven ismert. Szerény harapnivaló, mely hagyományosan készítve bő olajban pirul aranybarnára, igaz, kevesebbel is meg lehet sütni serpenyőben vagy sütőbe tolva, de akár még melegszendvicssütőben is próbálkozhatsz az elkészítésével. Nem csak a sütéssel, a fűszerezéssel is lehet kísérletezni. Sokan reszelnek bele hagymát, vagy intenzívebb aromákkal, zöldfűszerekkel dúsítva készítik el. Mi most airfryerben dobjuk össze a retró kedvencet.
Az air fryer sokféle márkában kapható, mindegyikhez tartozik egy kis füzet, amelyben a használati utasítás, sütési programok részletes leírása található. Az én gépemen a sült krumpli sütését választottam, ami 200 fokon történik és 20 percig tart. Mivel tócsniról van szó, érdemes figyelni a gépet. Ha úgy látjuk, előbb barnul, akkor ki kell venni, hogy belül krémes maradjon. Ahhoz, hogy tényleg ropogós legyen, ne pakold túl a gép kosarát, mert akkor nem tud szépen megpirulni.
A kész finomság jólesik magában, érdemes mellé forró teát kínálni, de tejföllel és sajttal gazdagítva is kipróbálhatod.
A krumplit reszeljük le, majd a kiengedett levét nyomkodjuk ki. Ezután keverjük hozzá a tojást, sót, borsot, fokhagymát, lisztet és kukoricakeményítőt.
Az air fryer kosarát béleljük ki sütőpapírral, fújjunk rá olajat, majd állítsuk sültkrumpli-sütésre (ez géptől függ, nálam 200 fokon 15-20 perc). Ezután kanalazzunk a krumplis masszából a kibélelt kosárba, fújjunk rá olajat, majd toljuk a gépbe és várjunk, míg jelez, hogy elkészült a tócsni.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu