Maradékmentő saláta az egész délután tartó energiáért: quinoa az alapja
A quinoa az egyik legsokoldalúbb szuperélelmiszerünk, időnként érdemes becsempészni az étrendedbe. Így készíts belőle tartalmas egytálételt percek alatt!
Ez a fogás remek opció arra az esetre, ha az eredeti görögsaláta helyett egy könnyedebb, de ugyanolyan ízletes ételt készítenél. A hagyományossal ellentétben ugyanis nem tartalmaz feta sajtot, helyette egy szívbarát, zsírszegényebb alapanyag kerül bele.
A tofu remek alternatíva a feta helyettesítésére, és bár kissé időigényes, hiszen legalább 1 napig pácban kell áztatni, a lenyűgözően ízes és pikáns végeredmény mindenért kárpótol.
Készítsük el a hamis fetát az ebben a receptben leírtak szerint. Fontos: erre minimum 1 nappal a saláta elkészítése előtt kerítsünk sort!
Rakjuk össze a salátát: egy nagy tálban keverjük össze valamennyi hozzávalót, ha szükséges, ízesítsük még kevés sóval, citrommal. Azonnal tálaljuk.
Tipp: ez a saláta nem viseli jól a hosszas várakozást, ezért csak közvetlenül étkezés előtt készítsük el. Így biztosan frissek és roppanósak maradnak a zöldségek.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu