Így helyettesítsd a fetát tejmentesen: isteni nasit mutatunk

4
Nyomtatás
Gorog feta vegan
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a változat az igazi fetához hasonlóan sós, fűszeres, zamatos és omlós textúrájú, azonban nélkülöz mindenféle tejterméket.

A vegán recepthez mindössze egy kocka kemény tofura és néhány egyszerű konyhai eszközre lesz szükséged. A hamis fetát pedig saláták, wrapek, tészták és pizzák elkészítésénél is felhasználhatod.

Az egyetlen nagyobb kihívás, amivel ennél a receptnél szembe kell nézned, az a pácolási idő, hiszen a tofunak minimum 24 (de inkább 48) óráig áznia kell a páclében ahhoz, hogy átjárják a fűszerek. Minél többet „pihen” a fűszeres szószban, annál intenzívebb, fetára emlékeztető lesz az íze.

Hamis feta

Gorog feta vegan 1

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 300 g kemény tofu
  • 2.5 ek fehér misopaszta
  • 75 ml almaecet
  • 60 ml friss citromlé
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 1 ek oregánó
  • 0.5 tk
  • 0.5 tk bors
  • 0.5 tk chilipehely (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A tofut csepegtessük le, és papírtörlővel finoman nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot.

Vágjuk hosszanti irányban hasábokba, majd kockázzuk fel kisebb darabokra.

A páchoz egy zárható tetejű edényben (vagy befőttesüvegben) keverjünk össze minden egyéb hozzávalót, majd adjuk hozzá a tofut. A kockákat jól forgassuk össze a fűszerekkel, de vigyázzunk, hogy ne törjük össze őket.

Helyezzük az edényt a hűtőbe minimum egy napra, de az intenzívebb ízekért maradhat 2 napig is.

Hűtőben tárolva 5-6 napig fogyasztható.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon