Fetás, kakukkfüves sütőtök: önmagában, és köretnek is tökéletes
Az édeskés sütőtököt a sós feta és a zöldfűszerek teszik izgalmassá.
A vegán recepthez mindössze egy kocka kemény tofura és néhány egyszerű konyhai eszközre lesz szükséged. A hamis fetát pedig saláták, wrapek, tészták és pizzák elkészítésénél is felhasználhatod.
Az egyetlen nagyobb kihívás, amivel ennél a receptnél szembe kell nézned, az a pácolási idő, hiszen a tofunak minimum 24 (de inkább 48) óráig áznia kell a páclében ahhoz, hogy átjárják a fűszerek. Minél többet „pihen” a fűszeres szószban, annál intenzívebb, fetára emlékeztető lesz az íze.
A tofut csepegtessük le, és papírtörlővel finoman nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot.
Vágjuk hosszanti irányban hasábokba, majd kockázzuk fel kisebb darabokra.
A páchoz egy zárható tetejű edényben (vagy befőttesüvegben) keverjünk össze minden egyéb hozzávalót, majd adjuk hozzá a tofut. A kockákat jól forgassuk össze a fűszerekkel, de vigyázzunk, hogy ne törjük össze őket.
Helyezzük az edényt a hűtőbe minimum egy napra, de az intenzívebb ízekért maradhat 2 napig is.
Hűtőben tárolva 5-6 napig fogyasztható.
Fotók: Getty Images