
Így helyettesítsd a fetát tejmentesen: isteni nasit mutatunk

Ez a változat az igazi fetához hasonlóan sós, fűszeres, zamatos és omlós textúrájú, azonban nélkülöz mindenféle tejterméket.
A vegán recepthez mindössze egy kocka kemény tofura és néhány egyszerű konyhai eszközre lesz szükséged. A hamis fetát pedig saláták, wrapek, tészták és pizzák elkészítésénél is felhasználhatod.
Az egyetlen nagyobb kihívás, amivel ennél a receptnél szembe kell nézned, az a pácolási idő, hiszen a tofunak minimum 24 (de inkább 48) óráig áznia kell a páclében ahhoz, hogy átjárják a fűszerek. Minél többet „pihen” a fűszeres szószban, annál intenzívebb, fetára emlékeztető lesz az íze.

Megjelent Mentes Anyu 3. könyve!
Mentes Anyu elismert szakmai csapatával együtt összeállította a mentes étkezések 50 legjobb receptjét, hogy multikulináris élményekkel örvendeztesse meg a különleges étrendet követő érdeklődőket.
A könyvet, a korábbi kötetekkel együtt, a FeminaShopban lehet megvásárolni, kizárólag online.
Promóció
Hamis feta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 g kemény tofu
- 2.5 ek fehér misopaszta
- 75 ml almaecet
- 60 ml friss citromlé
- 2 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 2 ek sörélesztőpehely
- 1 ek oregánó
- 0.5 tk só
- 0.5 tk bors
- 0.5 tk chilipehely (opcionális)
Elkészítés:
A tofut csepegtessük le, és papírtörlővel finoman nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot.
Vágjuk hosszanti irányban hasábokba, majd kockázzuk fel kisebb darabokra.
A páchoz egy zárható tetejű edényben (vagy befőttesüvegben) keverjünk össze minden egyéb hozzávalót, majd adjuk hozzá a tofut. A kockákat jól forgassuk össze a fűszerekkel, de vigyázzunk, hogy ne törjük össze őket.
Helyezzük az edényt a hűtőbe minimum egy napra, de az intenzívebb ízekért maradhat 2 napig is.
Hűtőben tárolva 5-6 napig fogyasztható.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!