A tofuból alaposan nyomkodjuk ki a felesleges folyadékot, majd kézzel tördeljük egészen apró, borsóméretű darabokra.
Egy kisebb tálban keverjük össze a szójaszószt, a cukrot, a rizsecetet, a szezámolajat, a chilipelyhet, és keverjük el, amennyire csak tudjuk.
Egy nagy tapadásmentes serpenyőt hevítsünk fel az olajjal, majd szórjuk bele a tofut, és kevergetés nélkül pirítsuk 5 percig magas hőfokon. Ha szép aranybarna, keverjük meg, és hagyjuk további 4-5 percig, vagy amíg mindenhol meg nem pirul.
Adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagymát, és 1 percig együtt is pirítsuk, majd öntsük rá az előkészített szószt, és közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a folyadék el nem párolog. Ez 3-4 perc alatt megtörténik.
Vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé hűlni, majd kanalazzuk a salátalevelekbe. Szórjuk meg friss korianderrel, locsoljunk rá kevés lime-ot, és szezámmagszórással vagy pirított mogyoróval fogyasszuk.