Zöldfűszerekkel töltött pulykarolád: a sok vajtól lesz szaftos
Ha a csirke már unalmas, a steak viszont még túl nagy ugrás lenne, arany középút gyanánt készíts pulykából vacsorát!
A töltött húsok mindig is nagy slágerek voltak és lesznek is. Elég, ha csak az alapverziós cordon bleu-re gondolunk, de ez még messze nem a jéghegy csúcsa.
Ezúttal egy zöldfűszeres, kenyeres tölteléket készítünk, amelyhez alaplevet adunk, és mindenféle zöldséget – zeller, sárgarépa, hagyma – is.
A kenyeret vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra. A hagymát, a répát és a zellert aprítsuk fel nagyon pici darabokra.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Olajozzunk ki egy akkora tepsit, amelyben kényelmesen elfér a feldarabolt vekni. Pirítsuk meg kb. 10 perc alatt a kenyérdarabokat, majd szedjük át egy tálba.
Egy közepes serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a korábban felaprított hagymát, a sót és a borsot.
Dinszteljük fedő alatt kb. 6-8 percig. Időnként keverjük meg. Akkor jó, ha már kezd megpuhulni.
Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott répát és zellerszárat. Folyamatos keverés mellett főzzük tovább ezt is 6-8 percig.
Ekkor öntsük hozzá az alaplevet, és forraljuk fel az egészet.
Adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és a kakukkfüvet, és rottyantsuk össze 3-4 perc alatt közepes vagy alacsonyabb lángon.
Az elkészült fűszeres, zöldséges keveréket adjuk hozzá a kenyérkockákhoz.
Üssük hozzá a tojásokat, ezeket előtte mindenképpen verjük fel.
Alaposan keverjük össze a zöldségeket, a kenyeret és a tojásokat, majd az egészet öntsük bele egy korábban kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt 20x25 cm-es tepsibe.
Tegyük az egészet a sütőbe, fedjük le alufóliával és süssük 10 percig.
Ha lejárt az idő, vegyük ki a sütőből, hagyjuk egy picit hűlni, és már tölthetjük is bele a kiválasztott húsfajtába.
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu