Sütőben sült kápia paprika: krémes töltelék teszi ellenállhatatlanná

1
Nyomtatás
Töltött kápia paprika cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Krémsajt, sonka, újhagyma és sok-sok sajt teszi ellenállhatatlanná a töltött paprikát. Akár köretként is kínálhatod sültek mellé.

A töltött paprika nagy kedvenc, mely sokféle recept szerint kipróbálható. Mi most kápia paprikát ajánlunk, melybe krémes töltelék is kerül. A finomság sütőbe tolva pirul, remek választás magában, de akár sültek mellé is kínálható.

Így is finom!

A töltelékbe túró is kerülhet, azonban ha maradsz a krémsajtnál, akkor adhatsz hozzá csemegekukoricát is. Az intenzívebb fűszerek is elférnek benne, jól állnak a krémsajtnak, használj fokhagymát és chilipelyhet.

Töltött kápia paprika

Töltött kápia paprika ct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 4 darab kápia paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 100 g sonka
  • 400 g krémsajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab tojás
  • 200 g sajt
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat mossuk meg, vágjuk félbe, a magházukat távolítsuk el.

Az újhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk finomra. A sonkát kockázzuk apróra.

A krémsajtot mérjük keverőtálba, adjuk hozzá a sót, borsot, tojást és az előkészített újhagymát és sonkát. Ezt a tölteléket kanalazzuk a félbevágott paprikákba, majd szórjunk a tetejükre reszelt sajtot.

A paprikákat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-35 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon