Mamaféle töltött paprika: a régi kedvenc eteti magát, olyan finom
A régi kedvenc sűrű paradicsomos mártásban készül, jellegzetes zamatát a zellertől kapja.
A töltött paprika nagy kedvenc, mely sokféle recept szerint kipróbálható. Mi most kápia paprikát ajánlunk, melybe krémes töltelék is kerül. A finomság sütőbe tolva pirul, remek választás magában, de akár sültek mellé is kínálható.
A töltelékbe túró is kerülhet, azonban ha maradsz a krémsajtnál, akkor adhatsz hozzá csemegekukoricát is. Az intenzívebb fűszerek is elférnek benne, jól állnak a krémsajtnak, használj fokhagymát és chilipelyhet.
A paprikákat mossuk meg, vágjuk félbe, a magházukat távolítsuk el.
Az újhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk finomra. A sonkát kockázzuk apróra.
A krémsajtot mérjük keverőtálba, adjuk hozzá a sót, borsot, tojást és az előkészített újhagymát és sonkát. Ezt a tölteléket kanalazzuk a félbevágott paprikákba, majd szórjunk a tetejükre reszelt sajtot.
A paprikákat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-35 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu