Sütőben sült töltött paprika sok sajttal: csirkehúsos ragu kerül bele

Sütőben sült töltött paprika sajttal és csirkehússal cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A színes paprikák gazdag töltelékkel kerülnek a sütőbe, melyek nem csak melegen finomak, hidegen is jólesnek.

Ha töltött paprika, akkor szinte mindenkinek a magyar változat ugrik be először, paradicsomos szósszal vagy rántással. A paprika remek alapanyag, sokféle töltelékkel finom, és sütőbe tolva is érdemes elkészíteni. A mexikói konyhában gyakran találkozni sütőben pirult paprikával, a töltelék pedig nagyon változatos. Jól áll neki a paradicsomos, sajtos vagy épp a csípős ízvilág. A paprikákba kerülhet csak zöldség, de hússal is gazdagítható.

A napokban csodaszép kaliforniai paprikákat szereztem be, sárga és piros színben. Ahogy megláttam, tudtam, hogy tölteni fogom. A választásom a csirkehúsos ragura esett, mely rizzsel lett igazán tartalmas. A töltelék kicsit füstös és csípős ízvilágú, mivel füstölt paprikát és csípős paprikakrémet kevertem bele. A betöltött zöldségek tetejére sajt is került, amelytől igazán pompás lett a fogás.

Ha marad az ételből, akkor a hűtőben tárold, másnap újramelegítheted, de hidegen is falatozhatod, úgy is nagyon finom.

Sütőben sült töltött paprika

Sütőben sült töltött paprika sajttal és csirkehússal ct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 evőkanál erős paprikakrém
  • 2 teáskanál füstölt paprika
  • 1.5 dl víz
  • 1 bögre rizs
  • 6 darab kaliforniai paprika
  • 15 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A csirkehúst daráljuk le vagy vágjuk apró kockákra.

A hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a darált vagy apróra kockázott húst. A húst pirítsuk fehéredésig, ezután keverjük hozzá a sót, borsot, fokhagymát, erős paprikakrémet, füstölt paprikát és a vizet is. Gyakran kevergetve a ragut főzzük 20-25 percig.

A rizst készítsük el a szokásos módon, majd forgassuk egybe a húsos keverékkel.

A paprikákat mossuk meg, vágjuk félbe, a magházat távolítsuk el.

A tepsit kenjük ki kevés olajjal, majd tegyük bele a paprikákat.

A paprikákat töltsük meg a rizses, húsos töltelékkel.

A töltött paprikák tetejére szórjunk reszelt sajtot, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük