
Laktató, töltött mini bagett: a krémsajttól lesz lágy a töltelék

Egy nap sem kezdődhet el tartalmas reggeli nélkül. Viszont, ha nincs időd órákig szöszmötölni a konyhában, akkor a töltött mini bagettet neked találták ki!
Ennek a meleg, reggeli szendvicsnek a titka, hogy a tölteléket akár már előző este is összeállíthatod hozzá, sőt, bele is töltheted az apró bagettekbe, hogy reggel már csak be kelljen dobni őket a sütőbe.
A töltelék kulcsa az apróra vágott sajt és sonka, illetve a krémsajt és a hozzáadott zöldségek: a pritamin paprika, a lila hagyma és a friss petrezselyem.
Tipp
Ha szorít az idő, a pihentetési idő elhagyható, de ha nagyon ráérősen vagy, a töltelék hűtőben akár 2 napig is eláll. A krémsajttal kikevert tölteléket pedig már csak a zsemlékbe kell tölteni, majd letakarni az egészet egy szelet sajttal, végül alig 10 perc leforgása alatt készre sütni.
-
2023-07-18 08:52:01
-
2023-04-15 11:08:01
-
2023-02-18 07:52:01
Töltött mini bagett

Hozzávalók 6 darabhoz
Töltött bagett:
- 20 dkg sonka
- 20 dkg szeletelt sajt
- 0.5 fej lila hagyma
- 0.5 fej pritamin paprika
- 0.5 csokor aprított petrezselyem
- 200 g krémsajt
- só, bors ízlés szerint
- 6 db mini bagett
A takaráshoz:
- 15 dkg szeletelt sajt
Elkészítés:
A sajtot, a sonkát, a paprikát és a lila hagymát vágjuk apró kockákra.
Aprítsuk fel a petrezselymet is.
Tegyünk bele mindent egy mély tálba, majd adjuk hozzá a krémsajtot és sózzuk, illetve borsozzuk ízlés szerint.
Keverjük össze az alapanyagokat, majd tegyük 10 percre a hűtőbe.
Ezalatt a mini bagettek tetején vágjunk egy téglalap alakú mélyedést, és óvatosan kaparjuk ki a belüket.
Ezután töltsük bele az üregbe a krémsajtos keveréket addig, amíg az eléri a bagett tetejét.
Ezután tegyünk mindegyikre egy-egy szelet sajtot, és végül 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt süssük készre őket.
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/SóBors
Olvasd el ezt is!