Laktató, töltött mini bagett: a krémsajttól lesz lágy a töltelék

mini-baugette
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egy nap sem kezdődhet el tartalmas reggeli nélkül. Viszont, ha nincs időd órákig szöszmötölni a konyhában, akkor a töltött mini bagettet neked találták ki!

Ennek a meleg, reggeli szendvicsnek a titka, hogy a tölteléket akár már előző este is összeállíthatod hozzá, sőt, bele is töltheted az apró bagettekbe, hogy reggel már csak be kelljen dobni őket a sütőbe.

A töltelék kulcsa az apróra vágott sajt és sonka, illetve a krémsajt és a hozzáadott zöldségek: a pritamin paprika, a lila hagyma és a friss petrezselyem. 

Tipp

Ha szorít az idő, a pihentetési idő elhagyható, de ha nagyon ráérősen vagy, a töltelék hűtőben akár 2 napig is eláll. A krémsajttal kikevert tölteléket pedig már csak a zsemlékbe kell tölteni, majd letakarni az egészet egy szelet sajttal, végül alig 10 perc leforgása alatt készre sütni.

Töltött mini bagett

mini-baugette

Hozzávalók 6 darabhoz

Töltött bagett:

  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg szeletelt sajt
  • 0.5 fej lila hagyma
  • 0.5 fej pritamin paprika
  • 0.5 csokor aprított petrezselyem
  • 200 g krémsajt
  • só, bors ízlés szerint
  • 6 db mini bagett

A takaráshoz:

  • 15 dkg szeletelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot, a sonkát, a paprikát és a lila hagymát vágjuk apró kockákra.

Aprítsuk fel a petrezselymet is.

Tegyünk bele mindent egy mély tálba, majd adjuk hozzá a krémsajtot és sózzuk, illetve borsozzuk ízlés szerint.

Keverjük össze az alapanyagokat, majd tegyük 10 percre a hűtőbe.

Ezalatt a mini bagettek tetején vágjunk egy téglalap alakú mélyedést, és óvatosan kaparjuk ki a belüket. 

Ezután töltsük bele az üregbe a krémsajtos keveréket addig, amíg az eléri a bagett tetejét. 

Ezután tegyünk mindegyikre egy-egy szelet sajtot, és végül 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt süssük készre őket.

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/SóBors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon