Kívül ropogós, belül lágy lencsefalafel: laktató és nagyon finom

Lencsefalafel cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az aranybarna finomság nem a megszokott módon készül, csicseriborsó helyett lencse gazdagítja az ízletes masszát.

A falafel nagy gyengém, imádom sült krumplival és salátával falatozni, de simán csak tzatzikivel is jólesik. A finomság rajongóinak a hagyományos receptet érdemes újragondolniuk, így nem fognak ráunni, és felfedezhetnek valami újat, ami szintén fenséges. Ha nyitott vagy az ilyen újdonságokra, akkor próbáld ki brokkolival, cukkinivel vagy lencsével.

A lencsefalafel majdnem ugyanúgy készül, mint a csicseriborsós változat. A finomság fűszerezésével érdemes merésznek lenni, jól áll neki a pikáns zamat, ezért, ha vevő vagy a tüzesebb ízvilágra, akkor tört jalapeñóval, római köménnyel is feldobhatod. Az aranybarna falafelt kínálhatod pitával és mártogatóssal, és még főzelékfeltétként is megállja a helyét.

Lencsefalafel

Lencsefalafel ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab babérlevél
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 darab tojás
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • olaj szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét egy éjszakára áztassuk hideg vízbe. Másnap öblítsük át és tegyük fel főni a megtisztított hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, sóval és borssal.

Ezután szűrjük le, a babérlevelet távolítsuk el, majd a lencsét, hagymát, fokhagymát és a petrezselymet daráljuk simára. A masszához adjuk a tojást, zsemlemorzsát és Cayenne-borsot, majd keverjük egybe, és formázzunk belőle tetszés szerinti golyókat vagy pogácsákat.

A golyókat vagy pogácsákat forgassuk zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük