
Kívül ropogós, belül lágy lencsefalafel: laktató és nagyon finom

Az aranybarna finomság nem a megszokott módon készül, csicseriborsó helyett lencse gazdagítja az ízletes masszát.
A falafel nagy gyengém, imádom sült krumplival és salátával falatozni, de simán csak tzatzikivel is jólesik. A finomság rajongóinak a hagyományos receptet érdemes újragondolniuk, így nem fognak ráunni, és felfedezhetnek valami újat, ami szintén fenséges. Ha nyitott vagy az ilyen újdonságokra, akkor próbáld ki brokkolival, cukkinivel vagy lencsével.
A lencsefalafel majdnem ugyanúgy készül, mint a csicseriborsós változat. A finomság fűszerezésével érdemes merésznek lenni, jól áll neki a pikáns zamat, ezért, ha vevő vagy a tüzesebb ízvilágra, akkor tört jalapeñóval, római köménnyel is feldobhatod. Az aranybarna falafelt kínálhatod pitával és mártogatóssal, és még főzelékfeltétként is megállja a helyét.
-
2023-12-08 09:36:01
-
2023-10-30 10:16:01
-
2023-09-17 09:28:01
Lencsefalafel

Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 darab babérlevél
- só és bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
- 1 darab tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 bögre zsemlemorzsa
- olaj szükség szerint
Elkészítés:
A lencsét egy éjszakára áztassuk hideg vízbe. Másnap öblítsük át és tegyük fel főni a megtisztított hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, sóval és borssal.
Ezután szűrjük le, a babérlevelet távolítsuk el, majd a lencsét, hagymát, fokhagymát és a petrezselymet daráljuk simára. A masszához adjuk a tojást, zsemlemorzsát és Cayenne-borsot, majd keverjük egybe, és formázzunk belőle tetszés szerinti golyókat vagy pogácsákat.
A golyókat vagy pogácsákat forgassuk zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!