A barack és a feta párosa mindent visz! A grillezett gyümölcs téged is rabul ejt

Grillezett barack és feta sajt cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mézédes barack nem csak süteményekbe csempészve pompás, ízletes előétel is készíthető belőle, mely elvarázsolja a kóstolókat.

Az őszi- vagy sárgabarack szezonjában kötelező: a gyümölcs igazi csoda, melyből fantasztikus sütemény, saláta vagy más finomság készülhet. Bátran párosítsd hússal, sajttal, de köretként is kínálhatod.

Grillre vele!

A forró rácson rengetegféle finomság készülhet. A hús és a zöldség mellett gyümölcsöt is grillezhetsz, mely édesen és sósan is finom. Ha barack kerül a rácsra, és sütihez kínálnád, mondjuk, pufi palacsinta vagy vaníliafagyi mellé, akkor a gyümölcsszeleteket forgasd olvasztott vajba és cukorba.

Ha saláta lesz belőle, akkor mindenféle plusz nélkül mehet pirulni. Az így készült barack szuperül illik hús mellé, de sajttal és kenyérrel is érdemes kipróbálni. Pluszízesítőnek méz és kakukkfű dobhatja fel.

Grillezett barack és feta sajt

Grillezett barack és feta sajt ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab barack
  • 0.5 kg kenyér vagy bagett
  • 20 dkg feta sajt
  • méz ízlés szerint
  • kakukkfű (opcionális) ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A barackot mossuk meg, majd vágjuk félbe, a magját távolítsuk el. Ezután vágjuk szeletekre.

A barackszeleteket grillezzük meg oldalanként 4-5 perc alatt.

A kenyeret vagy bagettet szeleteljük fel, tegyünk rá feta sajtot és grillezett barackot, majd locsoljuk meg mézzel, és szórjunk rá kakukkfüvet. Kínálhatjuk is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük