Sültalma-recept: így készül a tökéletes téli desszert
Az ízének és az illatának is nehéz ellenállni! A fahéjas sült alma hideg napokon melegen tálalva a legjobb.
Az egyszerű, mézzel vagy cukorral sült és aranybarnára karamellizálódott alma az őszi és téli időszak egyik legegyszerűbben elkészíthető, mégis legfinomabb nasija, amelyet percek alatt összedobhatsz.
A töltött sült alma ennek egy újabb szintre emelt változata, amelybe zabpehely és dió is kerül, így annyira tartalmas, hogy akár ráérősebb reggelinek is beillik – sok rostot és fehérjét tartalmaz, így amellett, hogy nagyon finom, garantáltan lendületet ad délelőttre.
Az almákat mossuk meg, töröljük szárazra, és óvatosan vágjuk ki belőlük a magházakat. Tegyük félre.
Egy tálkában keverjük össze a zabpelyhet, a diót, a fűszereket és a sót.
Egy másik tálkában keverjük össze a juharszirupot, a mandulavajat és a vaníliakivonatot, és keverjük egybe a száraz hozzávalókkal.
Töltsük ezt a keveréket az almákba, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süssük őket roppanósan puhára 25-30 perc alatt.
Fogyasztás előtt igény szerint locsoljuk meg még kevés juharsziruppal.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu