Fűszeres sült alma: gyors és finom desszert a hűvös napokra

3
Nyomtatás
Toltott-sult-alma-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a sok fűszerrel készülő, zabbal és dióval töltött sült alma igazi kényeztető desszert a hűvös napokra.

Az egyszerű, mézzel vagy cukorral sült és aranybarnára karamellizálódott alma az őszi és téli időszak egyik legegyszerűbben elkészíthető, mégis legfinomabb nasija, amelyet percek alatt összedobhatsz.

A töltött sült alma ennek egy újabb szintre emelt változata, amelybe zabpehely és dió is kerül, így annyira tartalmas, hogy akár ráérősebb reggelinek is beillik – sok rostot és fehérjét tartalmaz, így amellett, hogy nagyon finom, garantáltan lendületet ad délelőttre.

Töltött sült alma

Toltott-sult-alma

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 nagyobb édes alma
  • 2 ek. zabpehely
  • 1 marék dió durvára darabolva
  • 0.5 tk. őrölt fahéj
  • 0.5 tk. őrölt szerecsendió
  • 1 csipet
  • 1 ek. juharszirup (vagy méz)
  • 1 ek. krémes mandulavaj
  • 1 tk. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mossuk meg, töröljük szárazra, és óvatosan vágjuk ki belőlük a magházakat. Tegyük félre.

Egy tálkában keverjük össze a zabpelyhet, a diót, a fűszereket és a sót.

Egy másik tálkában keverjük össze a juharszirupot, a mandulavajat és a vaníliakivonatot, és keverjük egybe a száraz hozzávalókkal.

Töltsük ezt a keveréket az almákba, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süssük őket roppanósan puhára 25-30 perc alatt.

Fogyasztás előtt igény szerint locsoljuk meg még kevés juharsziruppal.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon