Villámgyors tonhalsaláta friss avokádóval és édes koktélparadicsommal
7
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Azt hiszem, én vagyok az egyik legnagyobb tonhalsaláta-rajongó. Eleve imádom ezt a halfajtát, de friss zöldségekkel és zöldfűszerekkel kiegészülve, egészen csodálatos.
Nemrég készítettem egy hatalmas adag tonhalsalátát, ami annyira ízlett, hogy ahogyan elfogyott, rögtön újracsináltam. Utána már csak én ettem belőle, de egyszerűen nem tudtam abbahagyni. Több verzióval is kísérleteztem, de ez az avokádós volt talán a legfinomabb.
Változatok a salátára
Azért megosztom veletek a többi verziót is:
- hagymarajongók készítsék jó sok lilahagymával,
- a sajtokat kedvelők kockázzanak bele feta sajtot (de akkor vigyázzanak a sóval),
- mehet bele zöldsaláta is, akár rukkola vagy jégsaláta,
- vékonyra szelt répaszeletek is sokat dobnak rajta,
- bármilyen zöldfűszer mehet bele, korianderrel is finom.
Én most a legalapvetőbb verziót írom le nektek, de nyugodtan variáljátok a fentiek függvényében. Ebbe koktélparadicsom, avokádó és tonhal került egy kis petrezselyemmel és citromlével megbolondítva.
Tonhalsaláta avokádóval és koktélparadicsommal
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 darab avokádó
- 450 gramm koktélparadicsom
- opcionális lilahagyma
- 140 gramm tonhal
- 1 marék petrezselyem
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csipet só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, az avokádót kisebb darabokra. A hagymát szeleteljük fel, a petrezselymet aprítsuk össze.
A tonhalról csöpögtessük le az olajat. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a zöldségeket, a citromlevet, az olívaolajat, sózzuk-borsozzuk, keverjük jól össze. Tegyük hűtőbe pár órára, hidegen tálaljuk.
A tonhalról csöpögtessük le az olajat. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a zöldségeket, a citromlevet, az olívaolajat, sózzuk-borsozzuk, keverjük jól össze. Tegyük hűtőbe pár órára, hidegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Címkék: