
Villámgyors tonhalsaláta friss avokádóval és édes koktélparadicsommal
22
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd
Azt hiszem, én vagyok az egyik legnagyobb tonhalsaláta-rajongó. Eleve imádom ezt a halfajtát, de friss zöldségekkel és zöldfűszerekkel kiegészülve, egészen csodálatos.
Nemrég készítettem egy hatalmas adag tonhalsalátát, ami annyira ízlett, hogy ahogyan elfogyott, rögtön újracsináltam. Utána már csak én ettem belőle, de egyszerűen nem tudtam abbahagyni. Több verzióval is kísérleteztem, de ez az avokádós volt talán a legfinomabb.
Változatok a salátára
Azért megosztom veletek a többi verziót is:
- hagymarajongók készítsék jó sok lilahagymával,
- a sajtokat kedvelők kockázzanak bele feta sajtot (de akkor vigyázzanak a sóval),
- mehet bele zöldsaláta is, akár rukkola vagy jégsaláta,
- vékonyra szelt répaszeletek is sokat dobnak rajta,
- bármilyen zöldfűszer mehet bele, korianderrel is finom.
Én most a legalapvetőbb verziót írom le nektek, de nyugodtan variáljátok a fentiek függvényében. Ebbe koktélparadicsom, avokádó és tonhal került egy kis petrezselyemmel és citromlével megbolondítva.
Tonhalsaláta avokádóval és koktélparadicsommal

Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 darab avokádó
- 450 gramm koktélparadicsom
- opcionális lilahagyma
- 140 gramm tonhal
- 1 marék petrezselyem
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csipet só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, az avokádót kisebb darabokra. A hagymát szeleteljük fel, a petrezselymet aprítsuk össze.
A tonhalról csöpögtessük le az olajat. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a zöldségeket, a citromlevet, az olívaolajat, sózzuk-borsozzuk, keverjük jól össze. Tegyük hűtőbe pár órára, hidegen tálaljuk.
A tonhalról csöpögtessük le az olajat. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a zöldségeket, a citromlevet, az olívaolajat, sózzuk-borsozzuk, keverjük jól össze. Tegyük hűtőbe pár órára, hidegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Címkék: