Fokhagymával és citrommal sült újkrumpli: sütőben készül az isteni köret
Görög ízvilágú lesz a sütőben sült újkrumpli, ha egy kis citrommal és fokhagymával bolondítod meg.
A minden jóval megpakolt, tartalmas nizzai saláta a franciák egyik nagy kedvence, krumplival, zöldbabbal, tojással, olívabogyóval, római salátával és tonhallal készül. Annyira laktató, hogy ebédként is helytáll, egy pohár száraz fehérbor mellé mindenképp próbáld ki!
Mivel most van szezonja, újburgonyával és zsenge zöldbabbal készítsd, az olívabogyóból pedig a Kalamata a legjobb választás. Paradicsomból koktélt is használhatsz, az picit édesebb, mint a nagyok, legalábbis ilyenkor tavasszal.
A salátát a dresszing koronázza meg, amelyben a citrom, a mustár és a fokhagyma dominál. Az öntetet csak tálaláskor locsold a salátára, addig hűtőben tárold.
Az újkrumplikat mossuk meg, dörzsöljük le róluk a hártyaszerű héjat. A zöldbabok végeit vágjuk le.
Enyhén sós, lobogó vízben főzzük puhára a krumplit kb. 15 perc alatt. Az utolsó 5 percben a zöldbabot is dobjuk mellé. Szűrjük le. A zöldbabot tegyük hideg vízbe, majd ha kihűlt, szűrjük le ismét. A krumplikat vágjuk félbe.
Közben a paradicsomokat vágjuk 8-8 darabba, a salátát tépjük falatnyi darabokra, a tojásokat vágjuk négybe, a tonhalról öntsük le a levet.
Az öntet hozzávalóit keverjük össze egy kis tálban.
A salátaleveleket rendezzük el a tányéron, majd mehet rá minden más is. A tetejére locsoljunk dresszinget, majd kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu