Hagyományos rántott hal ropogós panírban – Ha így bundázod, biztos nem esik le róla
A rántott ételeket nem lehet megunni, így még az is megeszi a halat, aki amúgy nem rajong érte.
A hal egészséges és változatosan felhasználható alapanyag, mégsem kerül gyakran a tányérra, pedig érdemes lenne az étrendbe iktatni. Jólesik sütve, rántva, levesben, vagy ragu és saláta is készíthető belőle. Most egy fehérjedús tonhalsalátát ajánlunk, amit teljesen amatőr konyhatündérek is sikerrel kínálhatnak.
A salátába főtt tojás is kerül, ettől még tartalmasabb, de ha szeretnénk, még jöhetnek extra alapanyagok a tonhal mellé. A különlegesebb hatás kedvéért aszalt paradicsom és almaszeletek is mehetnek a salátástálba. Ha pedig szeretnéd, joghurttal vagy majonézzel is meglocsolhatod, de bárhogy is próbálod ki, pirítós kenyeret kínálj mellé!
A tojást tegyük forrásban lévő vízbe, és 8-12 perc alatt főzzük készre. Ezután szűrjük le és pucoljuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.
A zöldségeket (saláta, rukkola, paradicsom, lila hagyma) tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.
A tonhalkonzervet nyissuk ki, csepegtessük le. Ezután az előkészített zöldségeket, tonhalat és a főtt tojást forgassuk egybe, ízesítsük sóval és borssal.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu