
Krémes, tejszínes-tonhalas tészta pillanatok alatt: laktató ebéd egyszerűen
A tonhalas szószok villámgyorsan, szinte semmi munkával készülnek, így ez a tésztaétel utolsó pillanatos vacsorának is tökéletes.
Tonhalkonzervből izgalmas, változatos, egészséges ételeket készíthetsz: kitűnő salátához is, ami avokádóval és zöldségekkel gazdagítva egyszerre könnyű és laktató, tele van fehérjével, rostokkal és egészséges zsírokkal. Ráadásul nem kell órákig a konyhában állnod, hiszen mindössze 10 perc alatt elkészítheted!
Ha ebből a tonhalsalátából eszel, nem kell attól tartanod, hogy pár óra múlva újra megéhezel. Ideális választás azoknak is, akik csökkenteni szeretnék a szénhidrátbevitelt.
Az alapreceptet uborkával, zellerrel vagy akár hagymával is gazdagíthatod. Különleges öntet nélkül is ízletes, csak locsold meg olívaolajjal!
A hozzávalókat készítsük elő, azaz a tonhalat csepegtessük le. Az avokádót hámozzuk meg, szeleteljük fel, a paradicsomokat vágjuk félbe.
A salátát tegyük egy tálba, adjuk hozzá az avokádót, a tonhalat, a paradicsomot, majd óvatosan forgassuk össze.
Locsoljuk meg olívaolajjal, citromlével és sózzuk, borsozzuk. Ha egy-két óráig a hűtőben pihentetjük, az ízek jól összeérnek.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu