Tormás-mustáros krumplisaláta: így dobd fel a majonézes alapot

Tormas-mustaros-krumplisalata-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a krumplisaláta majdnem ugyanúgy készül, mint a hagyományos változat, csak épp pikáns torma és mustár is kerül bele. Igazi ínyenc köret lesz belőle!

A majonézes krumplisaláta receptje szinte mindenki tarsolyában ott lapul valamilyen formában, ami nem is véletlen: kiadós, ízletes és kevés munkát igénylő köret. Ha pedig a régi receptedet feldobnád néhány - krumplisaláták esetében - nem annyira szokványos hozzávalóval, akkor a torma és a mustár párosát hívd segítségül.

A torma a legjobb, ha friss, lereszelt formában kerül az öntetbe, hiszen úgy a legintenzívebb az íze. Az sem tragédia, ha csak üveges reszelt tormát tudsz beszerezni, annál alább viszont ne add: csemege tormával nem lesz annyira ütős a végeredmény. Ehhez jön a mustár, ami pedig méginkább különlegessé teszi az összhatást, az a reszelt citromhéj. A desszertek mellett ugyanis sós ételekhez is jól passzol.

Tormás-mustáros krumplisaláta

Tormas-mustaros-krumplisalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg salátaburgonya
  • 300 g kókuszjoghurt
  • 150 g vegán majonéz
  • 2 ek friss citromlé
  • 1 db biocitrom reszelt héja
  • 1 ek friss reszelt vagy 2 ek. csemege torma
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 ek sárga mustár
  • 3 szál zöldhagyma apróra vágva
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumpit tegyük enyhén sós vízbe, és fedő alatt, alacsony hőfokon 45-50 perc alatt főzzük puhára. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hámozzuk meg, és daraboljuk közepes kockákra.

Közben készítsük el az öntetet. Egy közepes tálban keverjük össze az összes többi hozzávalót, majd kanalazzuk a krumplira, és alaposan forgassuk össze. Óvatosan dolgozzunk, hogy a krumplidarabokat ne törjük össze.

Akár azonnal fogyaszthatjuk, de a legjobb, ha 2-3 órára hűtőbe tesszük: jobban összeérnek az ízek.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük