
Tormás-mustáros krumplisaláta: így dobd fel a majonézes alapot

Ez a krumplisaláta majdnem ugyanúgy készül, mint a hagyományos változat, csak épp pikáns torma és mustár is kerül bele. Igazi ínyenc köret lesz belőle!
A majonézes krumplisaláta receptje szinte mindenki tarsolyában ott lapul valamilyen formában, ami nem is véletlen: kiadós, ízletes és kevés munkát igénylő köret. Ha pedig a régi receptedet feldobnád néhány - krumplisaláták esetében - nem annyira szokványos hozzávalóval, akkor a torma és a mustár párosát hívd segítségül.
A torma a legjobb, ha friss, lereszelt formában kerül az öntetbe, hiszen úgy a legintenzívebb az íze. Az sem tragédia, ha csak üveges reszelt tormát tudsz beszerezni, annál alább viszont ne add: csemege tormával nem lesz annyira ütős a végeredmény. Ehhez jön a mustár, ami pedig méginkább különlegessé teszi az összhatást, az a reszelt citromhéj. A desszertek mellett ugyanis sós ételekhez is jól passzol.
-
2023-11-11 09:28:01
-
2023-10-22 09:28:02
-
2023-10-21 09:28:01
Tormás-mustáros krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg salátaburgonya
- 300 g kókuszjoghurt
- 150 g vegán majonéz
- 2 ek friss citromlé
- 1 db biocitrom reszelt héja
- 1 ek friss reszelt vagy 2 ek. csemege torma
- 1 tk dijoni mustár
- 1 ek sárga mustár
- 3 szál zöldhagyma apróra vágva
- 1 tk só
- 0.5 tk bors
Elkészítés:
A krumpit tegyük enyhén sós vízbe, és fedő alatt, alacsony hőfokon 45-50 perc alatt főzzük puhára. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hámozzuk meg, és daraboljuk közepes kockákra.
Közben készítsük el az öntetet. Egy közepes tálban keverjük össze az összes többi hozzávalót, majd kanalazzuk a krumplira, és alaposan forgassuk össze. Óvatosan dolgozzunk, hogy a krumplidarabokat ne törjük össze.
Akár azonnal fogyaszthatjuk, de a legjobb, ha 2-3 órára hűtőbe tesszük: jobban összeérnek az ízek.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!