Így készül a török omlett: sok zöldfűszer és feta sajt ízesíti

torok-omlett2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A petrezselyem és a kapor a török omlett lelke, ezektől lesz nagyon friss és könnyed az összhatás, miközben a feta sajt karaktert ad neki.

Ez a török recept, avagy a kaygana, átmenet az általunk is ismert omlett és palacsinta között. Az alapja tojás, tej, zöldfűszerek és sajt, azonban liszt is kerül bele, így nem annyira lágy, inkább lepényszerű, akár meg is lehet tölteni és feltekerni.

Ez az omlett tökéletes napindító, ha reggelente több időd van, mindenképp teszteld le, tápláló és isteni finom! A lelke a sok zöldfűszer és a feta sajt, utóbbit morzsold bele, hogy szépen elvegyüljön a masszában, ne legyen nagyon darabos, mert akkor macerásabb lesz a sütése és megfordítása.

Török omlett

torok-omlett

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 db tojás
  • 250 ml tej
  • 80 g liszt
  • 4 szál zöldhagyma
  • 0.5 csokor kapor
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 0.5 tk
  • 0.5 tk bors
  • 100 g feta sajt
  • kevés olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldhagymát tisztítsuk meg, vágjuk nagyon vékony szeletekre, a kaprot és a petrezselymet aprítsuk össze.

A tojásokat verjük fel, keverjük bele a tejet. Adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre a masszát.

Forgassuk bele a hagymát, zöldfűszereket, sót, borsot, morzsoljuk bele a feta sajtot is.

Forrósítsunk fel egy tapadásmentes, 25 centi átmérőjű serpenyőt kb. 1 teáskanál olívaolajjal. Szedjünk bele annyi tésztát, hogy befedje a serpenyő alját. Addig süssük, míg megszilárdul, és a széle aranybarnára vált. Ekkor fordítsuk meg, a másik felét is süssük 1 percig.

Süssük ki a maradék tésztát, az olajat mindig pótoljuk, majd frissen, melegen kínáljuk az omlettet.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük