Tortellini nyári kiadásban: friss zöldségekkel, vajpuha csirkemellel keverve
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Egészséges, sokáig jóllakat és isteni finom az alábbi recept, a sok zöldségnek hála lesz friss az összhatás.
Amennyire tartalmas, annyira egyszerű ez a recept, csirkemellel és zöldségekkel dúsítva sokkal laktatóbb a tortellini, hiába tésztaétel, a feltéteknek hála biztosan kitartasz vele a nap végéig. A töltött tésztát elkészítheted házilag is, ha több időd van, de az sem bűn, ha mirelitet használsz.
A pestót viszont érdemes otthon összedobni, egyrészt pillanatok alatt kész van, másrészt sokkal finomabb lesz, mint bármelyik bolti változat, itt találsz egy szuper receptet hozzá.
A tortellinit a feltétek koronázzák meg: a vajpuha csirkemell és a sok-sok zöldség. Koktélparadicsommal érdemes készíteni, de ha találsz a piacon igazi lédús, édes, nagyobb méretűt, azzal is mennyei lesz. A cukkinit se hagyd ki belőle, bár a nyári zöldség viszonylag semleges ízű, lepirítva, fűszeresen, egy finom szósszal isteni lesz.
Nyári tortellini
Hozzávalók 4 személyre
- 400 gramm tortellini
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 darab cukkini
- 500 gramm csirkemellfilé
- 300 gramm koktélparadicsom
- 200 gramm bazsalikompesto
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A tortellinit főzzük meg a csomagolásan írtak szerint, vagy készítsük el házilag e szerint a recept szerint. Ha kész, szűrjük le.
A cukkinit mossuk meg, hosszában vágjuk félbe, majd szeleteljük össze. A paradicsomokat szintén mossuk meg, majd vágjuk őket félbe, a nagyobbakat negyedbe. A csirkemellet vágjuk kisebb csíkokra.
Melegítsünk 1 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a cukkinit. Picit sózzuk meg, majd kb. 5 percig süssük, míg megpuhul, itt-ott lepirul. Félidőnél forgassuk át a szeleteket. Tegyük félre a kész cukkinit.
Öntsünk még 1 evőkanál olajat a serpenyőbe, majd tegyük bele a csirkemellcsíkokat, sózzuk, borsozzuk. Fehéredéig süssük, az sem baj, ha picit lepirul, de nem szabad kiszárítani, nagyjából 5 perc elég neki.
Ha elkészült a hús, tegyük vissza a cukkinit, adjuk hozzá a paradicsomot, a tortellinit és a pestót, melegítsük össze a hozzávalókat. Sózzuk, ha szükséges.
Frissen, melegen kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors