Olaszos paradicsomleves tortellinivel

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lasagne-hoz hasonlóan tortelliniből is lehet levest készíteni. Bár a töltött tészta önmagában is szuper fogás, levesbe is zseniális. Használhatunk levesbetétként ricottás, húsos, zöldséges tortellinit, amilyet csak szeretnénk. 

A leves alapja egy nem túl sűrű paradicsomleves, amit a friss bazsalikom és spenót tesz teljessé. Bár a leves általában az előétel szerepét tölti be, ez a gazdag, minden jóval telepakolt verzió főételként is megállja a helyét.

Ha húsos verziót készítenénk, kétféleképpen járhatunk el: vegyünk hússal töltött tortelliniket, azokat használjuk levesbetétként. Ha nem főzzük bele őket a levesbe, hanem külön kínáljuk, akkor a vegetáriánusok és a húsevők is jól járnak. Másik megoldás, ha lepirított darált húst használunk alapnak, ebben az esetben úgy járjunk el, mint a lasagne levesnél

A vállalkozóbb kedvűek házilag is készíthetnek tortellinit, de nagyon finom fagyasztott verziókat lehet kapni, úgyhogy ha szeretnénk egy kis időt megspórolni, azok is tökéletesek.

A spenót és a tortellini csak a főzés utolsó 10 percében kerül a levesbe, hogy ne főjenek szét. Ha nem frissen fogyasztjuk az ételt, akkor inkább külön főzzük ki a tortelliniket, és a tálalás előtt melegítsük össze a levessel.

Paradicsomos tortellini leves

tortellinilevesrecept

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 800 gramm passzírozott paradicsom
  • 1 liter alaplé
  • 2 evőkanál bazsalikom (friss)
  • ízlés szerint só, bors
  • 250 gramm tortellini
  • 60 gramm spenót (friss)
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasban melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a kockára vágott vöröshagymát, ha már üveges, mehet hozzá az összezúzott fokhagyma is.

1-2 perc pirítás után adjuk hozzá a paradicsomot, az alaplevet, a bazsalikomot, sót és borsot. Ha felforrt a lé, vegyük alacsonyra a lángot, fedjük le, főzzük 20 percig.

Adjuk hozzá a spenótot és a tortellinit, főzzük további 10 percig, amíg a tortellinik készen nem lesznek. A levest frissen, reszelt parmezánnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük