20 perces carbonara spagetti olasz recept alapján: tojástól krémes a szósz
Felejtsd el a hamis carbonarát, az eredetit sem több idő összedobni, és sokkal-sokkal finomabb lesz, mint bármilyen tejszínes szósz.
Ha az olasz ételek szerelmese vagy, ez a tojásos reggeli lesz az új kedvenced! A carbonara ízei köszönnek benne vissza, mint a pirult tokaszalonna, a parmezán sajt és természetesen a főszereplő tojás.
A recepttel Chef Max Mariola Instagram-oldalán találkoztam, mindenkinek szívből ajánlom a séfet, aki szereti az olasz konyhát! Bár pontos mennyiségeket nem ad meg, a videó alapján könnyedén elkészíthetők és ízlésre szabhatók a receptjei, és egytől egyig csodálatosak!
Ez a reggeli 15 perc alatt összedobható, ráadásul valódi ízorgia! Egyszerre krémes és ropogós, és friss ciabattával kínálva nagyon laktató is.
A szalonnát vágjuk csíkokra, majd egy száraz serpenyőben süssük pirosra. Szedjük egy tányérra.
A serpenyőben maradt zsír nagy részét öntsük egy tálkába, csak 1 evőkanálnyit hagyjunk benne.
A tejszínt tegyük egy kis lábasba, kezdjük el melegíteni alacsony lángon, majd adjuk hozzá a reszelt parmezánt. Várjuk meg, míg a sajt elolvad és a tejszín picit sűrűsödik, majd húzzuk le a tűzről.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékra üssük rá a három tojást. Süssük addig, míg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós, élénk narancssárga színű.
Csúsztassuk a tojásokat egy nagyobb lapostányérra, majd öntsük nyakon a parmezánszósszal. Szórjuk rá a szalonnacsíkokat, és őröljünk rá borsot.
Rögtön, friss kenyérrel kínáljuk.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu