A túrót tegyük egy nagyobb tálba, és villa segítségével törjük össze. A lekvár és a tojásfehérje kivételével adjuk hozzá az összes többi hozzávalót – búzadara, tejföl, tojások sárgái, cukor, vaníliás cukor és citromhéj –, alaposan keverjük össze, majd tegyük félre egy picit, amíg a búzarada megszívja magát.
Ezalatt egy másik tálban egy csipet sóval verjünk kemény habot a tojásfehérjéből, majd óvatosan forgassuk a túrós masszához.
Egy kenyérsütő formát (32 cm x 15 cm) béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a keveréket. A baracklekvárt csepegtessünk a tésztába: akár a közepén egy csíkban, vagy foltokban is jó, majd kanál segítségével süllyesszük óvatosan a masszába.
Tegyük 160-170 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 50 percig. Ekkor végezzünk tűpróbát, és ha még szükséges, süssük további 10 percig.
Ha megsült a sütemény, vegyük ki a sütőből, és pihentessük kb. 10-15 percig, amíg elkezd kihűlni. Ekkor fordítsuk ki a sütőpapírból, óvatosan vegyük azt le róla, majd szeleteljük fel, és már tálalhatjuk is.