Légies túrófánk dagasztás és kelesztés nélkül: egyszerű és nagyon finom

Könnyű túrófánk cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fánkok színes palettáján a túrós az egyik legfinomabb. Kívülről gyönyörű aranybarna, belül pedig könnyű, egyszerűen ellenállhatatlan.

A túrófánk akkor az igazi, ha a belseje légies, épp ezért a túrót érdemes szitán áttörni. A kissé macerásnak tűnő művelet kihagyható, de hidd el, megéri, mert teljesen más így készítve a pampuska. A légies textúrát a szódabikarbóna garantálja, de sütőporral is helyettesítheted.

A finomság érdeme, hogy kelesztés és dagasztás nélkül készül, csupán 30 perc pihentetést igényel a massza, majd kezdődhet is a sütés. Légy résen, vigyázz, véletlenül se süsd túl, mert akkor oda az a bizonyos álompuha textúra. A kész fánkokat porcukorral vagy fahéjas porcukorral meghintve kínáld, de lekvárral vagy csokikrémmel is kipróbálhatod.

Könnyű túrófánk

Könnyű túrófánk ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg túró
  • 2 darab tojás
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 darab citrom reszelt héja és leve
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A túrót szűrőn törjük át. Utána adjuk hozzá a tojást, tejfölt, lisztet, sót, cukrot, szódabikarbónát, citrom levét és reszelt héját. Az egészet keverjük alaposan össze, majd lefedve 30 percre tegyük hűtőbe.

A pihentetés után a kezünkkel vagy fagyiadagoló segítségével formázzunk golyókat a masszából, és bő, forró olajban süssük szép aranybarnára.

A kész fánkot porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük