
Légies túrófánk dagasztás és kelesztés nélkül: egyszerű és nagyon finom

A fánkok színes palettáján a túrós az egyik legfinomabb. Kívülről gyönyörű aranybarna, belül pedig könnyű, egyszerűen ellenállhatatlan.
A túrófánk akkor az igazi, ha a belseje légies, épp ezért a túrót érdemes szitán áttörni. A kissé macerásnak tűnő művelet kihagyható, de hidd el, megéri, mert teljesen más így készítve a pampuska. A légies textúrát a szódabikarbóna garantálja, de sütőporral is helyettesítheted.
A finomság érdeme, hogy kelesztés és dagasztás nélkül készül, csupán 30 perc pihentetést igényel a massza, majd kezdődhet is a sütés. Légy résen, vigyázz, véletlenül se süsd túl, mert akkor oda az a bizonyos álompuha textúra. A kész fánkokat porcukorral vagy fahéjas porcukorral meghintve kínáld, de lekvárral vagy csokikrémmel is kipróbálhatod.
-
2023-11-20 09:32:01
-
2023-10-04 08:32:01
-
2023-08-22 09:32:01
Könnyű túrófánk

Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg túró
- 2 darab tojás
- 1 dl tejföl
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 5 evőkanál cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 darab citrom reszelt héja és leve
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A túrót szűrőn törjük át. Utána adjuk hozzá a tojást, tejfölt, lisztet, sót, cukrot, szódabikarbónát, citrom levét és reszelt héját. Az egészet keverjük alaposan össze, majd lefedve 30 percre tegyük hűtőbe.
A pihentetés után a kezünkkel vagy fagyiadagoló segítségével formázzunk golyókat a masszából, és bő, forró olajban süssük szép aranybarnára.
A kész fánkot porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!